Mirodjija 10g Herbella

60 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Mirodjija 10g Herbella

Kao začin mirodjija se uglavnom koriste listovi biljke, stabljike mirođije, ali može da se koristi i plod. Intenzivno svež i suptilno sladak ukus mirođije podseća na anis i kumin. Plod ima sličan ukus, ali je i blago ljut. Mirođija se koristi u oblasti Mediterana još od antičkih vremena.

Smatrali su je za simbol vitalnosti jer se pretpostavljalo da ljudima daje dobro raspoloženje. Od srednjeg veka mirođija se takođe koristi širom ostatka Evrope i sada je praktično nezamenljiv deo skandinavske kuhinje i njenih jela od ribe.

Od hleba do variva, salata i sosova, konstantno je prisutna. Zajedno sa ostalim začinima poboljšava ukuse, posebno povrća, piletine, ribe i ostalih jela od mesa.

Dodajte je neposredno pre posluživanja kako bi se sačuvao miris i aromatičnost ukusa.

Jaka ali i prijatna u isto vreme odličan je dodatak za bele sosove, krem čorbe, ali i neizostavna u pripremi jela koja sadrže pečurke, spanać, piletinu i jagnjetinu.

Kao pravo osveženje tokom leta, predlažemo vam vrlo jednostavnu krompir salatu posutu svežom, iseckanom mirođijom. Iako je najčešći sastojak zimnice, posebno kiselih krastavaca, isto tako možete pripremiti i salatu sa svežim krastavcima, belim lukom i pavlakom, obogaćenu svežim listovima biljke mirođije.

Nezaobilazan je sastojak brojnih marinada i pojačivač ukusa za mlečne proizvode poput grčkog jogurta, pavlake ili svežeg sira. Nije neobično pronaći hleb obogaćen semenkama ovog začina.

Začin je toliko ukusan i mirisan i vrlo lako može zameniti so u kuvanju, garantujući odlične rezultate u pogledu ukusa. Možete marinirati sveže povrće sa mirođijom, sokom od limuna, belim lukom i biberom. Pre posluženja ostavite da odstoji u frižideru, kako bi uživali u bogatstvu i autentičnosti ukusa.

Pakovanje 10g Herbella 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top