Hlorela (Chlorella) u prahu 100g organska

970 RSD

Hlorela (Chlorella) u prahu se unosi u obliku dodataka ishrani jer su tako nutrijenti koje ona sadrži dostupni za apsorpciju u probavnom sistemu. Alga ima čvrst ćeliski omotač, koga ljudski organizam ne može svariti.

 

Hlorela (Chlorella) u prahu 100g organska

Hlorela (Chlorella) u prahu dostupna u obliku praha u količini od 100 grama, se koristi kao dodatak ishrani, omogućavajući organizmu da lako apsorbuje njen bogat nutritivni sadržaj.

Zahvaljujući čvrstom ćelijskom omotaču, hloreli je omogućeno da očuva svoje hranljive sastojke tokom putovanja kroz probavni sistem, osiguravajući njihovu efikasnu apsorpciju.

Ova alga obiluje hranljivim materijama, pri čemu oko 60% čini kvalitetni protein s kompletnim spektrom esencijalnih aminokiselina.

Osim toga, pruža izvanredan balans omega-3 i omega-6 masnih kiselina te obilje esencijalnih vitamina i minerala, uključujući vitamin C, gvožđe, vitamin B12 i beta-karoten.

Antioksidativna svojstva hlorele, poput hlorofila, vitamina C, beta-karotena, likopena i luteina, dokazano su korisna u smanjenju oksidativnih oštećenja i prevenciji hroničnih bolesti.

Istraživanja sugerišu da hlorela može doprineti regulaciji krvnog pritiska, s obzirom na značajan pad pritiska kod osoba koje su je konzumirale tokom 12 nedelja.

Iako tačan mehanizam ovog efekta nije potpuno razjašnjen, postoji pretpostavka da hranljivi sastojci hlorele, kao što su arginin, kalijum, kalcijum i omega-3 masne kiseline, podržavaju zdravlje arterija i sprečavaju aterosklerozu.

Hlorela takođe jača imunološki sistem, poboljšavajući sposobnost organizma da se odupre bolestima. Prah hlorele ima sposobnost vezivanja i eliminacije teških metala i drugih toksina iz tela, pružajući tako efikasnu detoksikaciju.

Koristeći hlorelu redovno tokom 12 nedelja, može se primetiti smanjenje nivoa šećera u krvi i poboljšanje osetljivosti na insulin, kako kod zdravih osoba tako i kod onih s povećanim rizikom od oboljenja.

S obzirom na to da je hronična upala česta kod respiratornih oboljenja, antioksidansi u hloreli i druga protivupalna jedinjenja mogu poboljšati kvalitet života osoba koje pate od astme ili drugih respiratornih problema.

Sastav hlorele obuhvata proteinske komponente, vitamin B12, gvožđe, vitamin C, antioksidante, omega-3 masne kiseline, kao i manje količine prehrambenih vlakana.

Takođe, bogata je vitaminima i mineralima poput cinka, bakra, kalijuma, kalcijuma, folne kiseline, vitamina B grupe i magnezijuma.

Upotreba:

Hlorelu je moguće konzumirati dodajući jednu kafenu kašičicu praha dnevno u sok, šejk ili čaj. Sastoji se isključivo od 100% organskog praha hlorele.

Nutritivna vrednost na 100g
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top