Bela kinoa organska 200g Biošpajz

499 RSD

Kinoa sadrži značajan udeo biljnih vlakana, upijajućih i neupijajućih, odličnih za regulisanje metabolizama.

Bela kinoa organska 200g

Bela kinoa je bogat izvor gvožđa i fosfora, kao i vitamina B grupe.Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Kinoa se može koristiti kao dodatak supama i čorbama, u vidu kaše, kao prilog jelima, za pripremu salata i poslastica.

Semenke su bogate mineralima kao što su magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor, cink, selen, kalijum i kalcijum koji su neophodni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.

Veoma bogata i vitaminima i to vitaminima B kompleksa i vitaminom E. S obzirom na prisustvo magnezijuma i vitamina B, kinoa se preporučuje osobama koje pate od migrenoznih glavobolja. Ne zaboravimo da spomenemo da ova namernica sadrži značajan udeo biljnih vlakana, upijajućih i neupijajućih, odličnih za regulisanje metabolizama.

Ono što je bitno spomenuti jeste da sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica koje sadrže najviše tri, zbog čega se ova biljka smatra „super hranom“.

Posebno je cenjena i korisna za sportiste, vegane, vegetarijance i one preosetljive na gluten, jer i sama ga ne sadrži i lako se vari.

Lekovita svojstva:

Uzevši u obzir kakve sve korisne sastojke sadrži, kinoa je dobra kod mnogih zdravstvenih stanja, pa se zbog toga se toplo preporučuje njeno češće konzumiranje.

Visoka koncetracija vlakana koja kinoa sadrži pomažu pri snižavanju povišenog holesterola. Upijajuća vlakna pomešana sa žučnom kiselinom se luče u telo i snižavaju loš LDL holesterol.

Osobe koje pate od povišenog holesterola i treba da smanje unos životinjskih proteina, a da povećaju konzumiranje  ove semenke je idealna biljna zamena za iste.

Poznato je da kalijum pozitivno deluje na krvni pritisak. Kinoa kalijuma defintivno ima više od svih drugih žitarica, a on održava zdrav bilans natrijuma u organizmu što dalje utiče na smanjenje povišenog krvog pritsika.

Vlakna i proteini koje sadrži daju našem organizmu dovoljno energije i zadržavaju osećaj sitosti pa samim tim sprečavaju nalete gladi, dok vlakna istovremeno pomažu da probava ostane na zavidnom niovu. Upijajuća vlakna koja kinoa sadrži kontrolišu nivo šećera u krvi.

Zahvaljujući prisutnosti sastojcima koje imaju antupalno dejstvo uključujući fenolnu kiselinu, komponente vitamina E i polisaharide sprečiće neželjene upalne procese koji su povezani sa rizikom nastanka dijabetesa tipa 2.

Nutritivna vrednost u 100g :

Energetske vrednosti 1539kJ/368kcal

Masti 6g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 57g

od kojih šećeri 1.g

Proteini 14g

So 0g

Vlakna 7g

Bela kinoa organska 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top