Bela kinoa organska 200g Biošpajz

570 RSD

Kinoa sadrži značajan udeo biljnih vlakana, upijajućih i neupijajućih, odličnih za regulisanje metabolizama.

Bela kinoa organska 200g

Organska bela kinoa predstavlja bogat izvor gvožđa, fosfora i vitamina B grupe. Ova hranljiva namirnica prirodno ne sadrži gluten, čineći je idealnom za osobe koje se pridržavaju bezglutenske ishrane.

Može koristiti na različite načine, uključujući dodavanje u supe, čorbe, pripremu kaše, kao prilog jelima, ili za pripremu salata i poslastica.

Semenke kinoe obiluju mineralima poput magnezijuma, mangana, gvožđa, bakra, fosfora, cinka, selena, kalijuma i kalcijuma, koji su esencijalni za optimalno funkcionisanje organizma. Pored toga, bogata je i vitaminima B kompleksa i vitaminom E.

Zahvaljujući prisustvu magnezijuma i vitamina B, kinoa se posebno preporučuje osobama koje pate od migrenoznih glavobolja.

Ova namirnica takođe sadrži značajan udeo biljnih vlakana, koji su ključni za regulaciju metabolizma. Ono što je još važno napomenuti jeste da kinoa sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina, što je čini jedinstvenom u poređenju sa ostalim žitaricama, koje obično sadrže samo nekoliko aminokiselina.

Posebno je cenjena i korisna za sportiste, vegane, vegetarijance i osobe preosetljive na gluten, budući da ne sadrži gluten i lako se vari.

Osim toga ima niz lekovitih svojstava. Visok sadržaj vlakana pomaže u snižavanju povišenog holesterola, dok prisustvo kalijuma doprinosi regulaciji krvnog pritiska.

Vlakna i proteini prisutni u kinoi pružaju organizmu dovoljno energije i održavaju osećaj sitosti, sprečavajući nagli osećaj gladi.

Takođe, upijajuća vlakna kontrolišu nivo šećera u krvi. Zahvaljujući svojim sastojcima sa antiupalnim dejstvom, kinoa može pomoći u prevenciji neželjenih upalnih procesa povezanih sa rizikom od dijabetesa tipa 2.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 1539kJ/368kcal

Masti 6g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 57g

od kojih šećeri 1.g

Proteini 14g

So 0g

Vlakna 7g

Bela kinoa organska 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top