Organski Amarant 500g Beyond

430 RSD

Organski Amarant: Superhrana sa Bogatstvom Nutrijenata

Organski Amarant: Superhrana sa Bogatstvom Nutrijenata

Bezglutenska Alternativa za Sve

Organski amarant podseća na sočivo, a krasi ga osobina da ne sadrži gluten pa ga slobodno u ishrani mogu koristiti i ljudi koji pate od celijaklije (glutenske enteropatije).

Bogatstvo Proteina i Esencijalnih Aminokiselina

Zbog visokog sadržaja kvalitetnih belančevina, Amarant nadmašuje mnoge žitarice. Poseduje esencijalnu kiselinu lizin koja se inače retko nalazi u biljkama.

Minerali za Održavanje Zdravlja

Poseduje mnoštvo minerala, poput sumpora, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, cinka, bakra, fosfora i selena, koji podržavaju različite funkcije u organizmu, uključujući jačanje kostiju, metabolizam gvožđa i imunitet.

Koristi za Zdravlje i Vitalnost

Podiže imunitet, daje snagu i doprinosi zdravlju nervnog sistema. Uz redovnu konzumaciju, može pomoći u zaštiti od kijavice, gripa i prehlade.

Raznolika Upotreba u Ishrani

Koristi se kao zrnasta hrana i kao povrće, dodaje se u supe, variva, testenine, hleb i kekse. Pripremljen na različite načine, pruža ukus oraha i prijatnu aromu.

Jednostavna Priprema za Vaš Savršen Obrok

1 šolja amaranta i 2-2,5 šolje vode da provri, dodati so i kuvati na tihoj vatri 30-35 minuta. Dodati po želji žitarice, kukuruz, ječam i povrće po želji.

Sastav:

amarant organski gajen

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 102 kcal

Proteini 3g

Ugljeni hidrati 1g

Masti 1g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top