Zobalice mix sirovih semenki 700g

1.695 RSD

Obogatite svoj doručak zobalicama jer su odličan izvor energije, sadrže visok nivo proteina, bogate su omega masnim kiselinama i antioksidansima.

Zobalice mix sirovih semenki 700g

Zobalice su mix od 7 vrsta mlevenih sirovih semenki, uljarica i jezgrastog voća.Jedna porcija će vam obezbediti dovoljno energije za ceo dan.

Obogatite svoj doručak jer su odličan izvor energije, sadrže visok nivo proteina, bogate su omega masnim kiselinama i antioksidansima ( vitaminima i mineralima ). Mogu koristiti kao dodatak raznim jelima i napicima (šejkovi, salate, ceđeno voće). Mogu se konzumirati same ili sa medom i sličnim proizvodima.

Sastav:

badem, indijski orah, seme bundeve, mix lana, susama, semena konoplje i suncokreta.

Badem:

Osim nezasićenih masti, koje badem poseduje u značajnoj količini, u bademima se nalazi i biotin, flavonoidi i fenolne kiseline. Bademi su i bogat izvor vitamina E, C i B1, B2, B 3, B 5, B 6 i B 9, te sadrži i vitamin K.

Indijski orah:

Indijski orah je pun su antioksidanata, proteina, vitamina i minerala. Konkretno, indijski orah je bogat gvožđem, fosforom, triptofanom, magnezijumom, cinkom i selenom, a takođe sadrži i folnu kiselinu i vitamin K.

Seme bundeve:

Semenke bundeve koriste se već hiljadama godina u medicinske svrhe. Bogate su magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, cinkom i vitaminom K.

Lan:

Laneno seme se smatra jednom od najmoćnijih namirnica na svetu. Srčane bolesti, karcinom, šlog i dijabetes su bolesti čiji je rizik od dobijanja drastično smanjen konzumiranjem ove uljarice.

Vlakna u sastav lanenog semena ulaze kao rastvorljiva i nerastvorljiva, blagotvorna su za probavu, zdravlje creva, održavanje idealne telesne težine i regulaciju holesterola.

Susam:

Semenke susama sadrže oko 50-60% ulja, gde preovladavju nezasićene masne kiseline – oleinska i linolna. Susam je izuzetno bogat i gvožđem, pa je dovoljno uneti oko 100g ovog semena da bi se zadovoljila dnevna potreba čoveka za ovim mineralom.

Konoplja:

Sadrži više amino kiselina (proteina) nego mleko, meso ili jaja.

Kompletan je  izvor proteina  – mnogo više izbalansiran i svarljiv od sojinih proizvoda.

Sadrži oko 47% ulja,  od kojih su 78% omega-3 i omega-6 masne kiseline.

Suncokret:

Suncokret je sjajan izvor vitamina i minerala, uključujući vitamin E, vitamine B6, B1 i B3, mangan, selen, fosfor, magnezijum, bakar, itd.

Takođe, seme suncokreta je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu u poboljšanju zdravlja kardiovaskularnog sistema i borbi protiv upale.

Upotreba:

2 supene kašike mix-a dodajte u vaš omiljni šejk, kašu, ovsene pahuljice, sok od narandže…

Probajte! 😊Imaćete dovoljno energije za ceo dan💪.

Nutritivna vrednost u 100g:

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 16g

Od toga šećeri 3g

Vlakna 13g

Masti nezasićene-omega 44g

Natrijum 21mg

So 0g

Pakovanje 700g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top