Lan seme 100g

28 RSD

Lan: Moćna Superhrana za Zdravlje

 

Lan: Moćna Superhrana za Zdravlje

Lan sadrži vitamine F, linolnu i linoleinsku kiselinu, čineći ga veoma hranljivim i zdravim izborom. Ovo seme bogato je proteinima, sa oko 25% proteina u zrelom lanenom semenu.

Hemijski sastav lanenog semena je izuzetno bogat i složen, uključujući prvoklasnu sluz, gliceride nezasićenih masnih kiselina, masno ulje, supstance koje ublažavaju bolove i vitamine. Neki ga smatraju najmoćnijom namirnicom na svetu.

Konzumiranje semenki lana smanjuje rizik od srčanih bolesti, karcinoma, šloga i dijabetesa. Sadrži raznovrsne korisne materije poput vitamina E i B, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, selena, cinka, fosfora, i fitoestrogena koji imaju antioksidantna svojstva i pokazuju efikasnost u lečenju hormonski zavisnih tumora.

Laneno seme je bogato rastvorljivim i nerastvorljivim vlaknima, koja su blagotvorna za probavu, zdravlje creva, održavanje težine i regulaciju holesterola. Sadrži i dobre masti koje sprečavaju bolesti srca i krvnih sudova.

Linolna kiselina i lignini smanjuju upalu povezanu sa bolestima kao što su Parkinsonova bolest, artritis i astma. Osim toga, laneno seme se preporučuje protiv zatvora, poboljšavajući varenje, obnavljajući crevnu floru i eliminišući toksine iz organizma.

Ako imate problema sa opstipacijom, laneno seme sa jogurtom ili kefirom može biti od velike pomoći. Ovo jednostavno jutarnje jelo će ubrzati metabolizam, regulisati probavu i umiriti nervozna creva, pružajući vam osećaj blagostanja i vitalnosti. Za najbolje rezultate, preporučuje se mlevenje semenki neposredno pre konzumacije.

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top