Pasulj Tetovac 1kg

490 RSD

Beli pasulj Tetovac: Zdravstvene blagodeti i kulinarska čarolija

 

Beli pasulj Tetovac: Zdravstvene blagodeti i kulinarska čarolija

Uživajte u iskonskoj kulinarskoj raskoši koji nudi beli pasulj poznat kao Tetovac – vaše zdravlje će vam biti zahvalno! Sa svojim bogatstvom esencijalnih aminokiselina, ovaj pasulj predstavlja nezamenljiv izvor hranljivih materija.

Bogat kalijumom, kalcijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, cinkom i natrijumom, pasulj jača vaš organizam dok mu pruža sve što mu je potrebno. Bez masnoća i holesterola, ova namirnica je savršen izvor belančevina i vitamina B kompleksa, uključujući folnu kiselinu, vitamin B6, K, riboflavin (B2) i B3.

Pored toga, fitohemikalije prisutne u pasulju čuvaju vaše ćelije od raka i smanjuju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i raka debelog creva. Studije s Harvarda potvrđuju da redovna konzumacija pasulja smanjuje rizik od razvoja raka dojke kod žena za 24%.

Osim što podržava zdravlje srca i smanjuje krvni pritisak, pasulj može vam pomoći i u odvikavanju od pušenja, zahvaljujući svojim alkalnim svojstvima koja produžavaju cirkulaciju nikotina u organizmu, smanjujući žudnju za cigaretama.

Iako je poznato da pasulj može izazvati nadimanje, ne morate se brinuti – dodavanjem začina poput kima, đumbira i lista nane možete neutralisati gasove. A kada pomislite na pasulj Tetovac, setite se ukusnog prebranca, tradicionalnog jela sa juga Srbije koje osvaja srca svih ljubitelja dobre hrane.

Pakovanje 1kg rinfuz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top