Pasulj Tetovac 1kg

490 RSD

Pasulj poseduje veliku energetsku vrednost i sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline.

Pasulj Tetovac 1kg

Beli pasulj tetovac poseduje veliku energetsku vrednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Pored toga sadrži lecitin, kao i kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, cink i natrijum.

Predstavlja odličan izvor belančevina, a za razliku od drugih izvora pasulj ima malo masti pa ne sadrži one zasićene kao ni holesterol. Od vitamina odličan je izvor folne kiseline, vitamina B6, K, riboflavina (B2) i B3.

Asortiman fitohemikalija pronađen u belom pasulju štiti ćelije od raka i usporava rast tumora.

Istraživači na Harvardu su izjavili da žene koje konzumiraju pasulj najmanje dva puta sedmično imaju 24 posto manje izgleda da razviju rak dojke.

Takođe kod srčanih  bolesti, dijabetesa tipa 2, visoki krvni pritisak i rak debelog creva. Dobar izvor belančevina, i za razliku od drugih izvora belančevina, jer on ima malo masti, te ne sadrži zasićene masti i holesterol. Jedna porcija pasulja osigurava 20 posto dnevnih potreba za vlaknima.

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu mahunarke dobijaju više ovih ključnih hranljivih materija od osoba koje ne konzumiraju pasulj. Utiče i na smanjenje krvnog pritiska zbog povoljnog odnosa kalijuma i natrijuma.

To je jedna od retkih namirnica koja sadrži više kalijuma od natrijuma i time intenzivira izbacivanje tečnosti i smanjuje krvni pritisak.

Osim toga, smanjuje rizik od infarkta miokarda. Interesantno je da pasulj može da pomogne pri odvikavanju od pušenja. On povećava baznost u organizmu, koja utiče na to da nikotin duže kruži organizmom i smanjuje želju za pušenjem.

Poznato je da konzumiranje pasulj anadima, pa mu zato treba dodavati začine koji neutrališu gasove, poput kima, đumbira i listova nane. Gasove stvaraju ljuske pasulja, koje su bogate vlaknima.

Prebranac je jelo koje se u velikom delu Srbije, a posebno na jugu, sprema od tetovca pasulja sa velikim zadovoljstvom za posnu trpezu a posebno za Badnje veče i Veliki Petak.

Pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top