Pinjoli 100g

620 RSD

Pinjoli: Snaga Zdravlja i Ukusa iz Prirode

Pinjoli: Snaga Zdravlja i Ukusa iz Prirode

Pinjoli su orašasti plodovi koji se izdvajaju svojom prepoznatljivom aromom, visokim sadržajem ulja i bogatstvom belančevina. Poreklom iz plodova mediteranskog bora roda Pinus, ovi orašasti plodovi su već hiljadama godina deo ishrane širom sveta.

Nutritivna Vrednost Pinjola

Pinjoli su izuzetno bogati belančevinama (23,7%), vitaminima i mineralima, čineći ih vrednim dodatkom ishrani. U poređenju sa drugim orašastim plodovima, pinjoli su posebno bogati belančevinama, ali su takođe deficitarni u esencijalnoj aminokiselini lizinu. Stoga je preporučljivo kombinovati ih sa mahunarkama i mlečnim proizvodima radi uravnotežene ishrane.

Zdravstvene Prednosti Konzumacije Pinjola

Konzumacija pinjola pruža niz zdravstvenih prednosti zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu. Ovi orašasti plodovi su bogati nezasićenim masnim kiselinama, posebno pinolenskom kiselinom, koja može smanjiti apetit i doprineti održavanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Antioksidativna Moć i Zaštita Očiju

Pinjoli su takođe bogati antioksidansima, vitaminima A, B, C, D i E, te luteinom, koji igraju ključnu ulogu u zaštiti organizma od slobodnih radikala i očuvanju zdravlja očiju. Konzumacija pinjola može smanjiti rizik od bolesti oka poput makularne degeneracije.

Nezasićene Masne Kiseline za Zdravlje Srca

Iako su bogati mastima, pinjoli sadrže uglavnom nezasićene masne kiseline koje su korisne za zdravlje srca. Mononezasićene masne kiseline posebno su korisne u smanjenju krvnog pritiska i LDL holesterola, čime doprinose prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Bez Glutena i Raznovrsna Upotreba

Pinjoli su bezglutenski, što ih čini pogodnim za osobe koje imaju alergiju na gluten ili celijakiju. Mogu se koristiti na različite načine u ishrani, od dodavanja u salate, pesto sosove, do pripreme poslastica. Njihov ukus se može dodatno istaći laganim pečenjem na tiganju.

Otkrijte bogatstvo ukusa i zdravlja u pinjolima, prirodnom blagu iz prirode koje možete uključiti u svoju svakodnevnu ishranu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska  vrednost kcal / kJ 673 / 2813

Ukupno belančevina 13g

Ukupno ugljeni hidrata 13g

Ukupno masti  68g

Dijetalna vlakna 3g

Pakovenje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top