Pirinčano sirće 125ml Kikkoman

320 RSD

Pirinčano sirće je neizostavan kineski žačin. Proizvodi se od 100% pirinčanog vina koje dugo fermentiše u keramičkoj buradi koja se zatrpa u zemlju, kako bi je toplota zemlje ravnomerno grejala.

Pirinčano sirće 125ml

Pirinčano sirće je neizostavan kineski žačin.Proizvodi se od 100% pirinčanog vina koje dugo fermentiše u keramičkoj buradi koja se zatrpa u zemlju, kako bi je toplota zemlje ravnomerno grejala. Zbog svoje lekovitosti i dragocenosti koristi se pre svega kao tonik pa tek potom kao namirnica za kuvanje.

Začinjeno sirće za suši proizvedeno kombinovanjem sirćeta dobijenog vrenjem i pažljivim balansom šećera i soli.

Potrebno je jednostavno ga dodati u pirinač, bez dalje obrade. Neophodna stavka u brzoj pripremi pirinča za suši.

U japanskoj tradicionalnoj medicini se smatra lekovitim, pa se koristi pre svega kao tonik, a tek potom kao začin. Koristi se i začin i medicinsko sredstvo. Ono je prirodan izvor arginina koji usporava starenje. Otklanja umor i otrove iz organizma, snižava nivo LDL holesterola, poboljšava varenje uz pomoć lakto bacila.

Nastaje fermentacijom smeđeg pirinča kome su dodata i zrna na kojima je uzgojena gljivica kođi.

Proteini iz pirinčanog zrna pod uticajem enzima razlažu se na veliki broj aminokiselina koje su životno neophodne za ljudski organizam.

Smeđi pirinač je prirodan izvor arginina, esencijalne amino kiseline neophodne za sintezu i oslobađanje hormona rasta-GH, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja.

Fermentacijom se oslobađa i L-metionin koji deluje protiv umora, snižava nivo holesterola i vrši prevenciju protiv začepljenja krvnih sudova. L-cistein je važan antioksidans koji vrši detoksikaciju organizma. Podiže imuni sistem i ubrzava oporavak nakon bolesti, a enzimi nastali fermentacijom pomažu varenje.

Izuzetno je delotvorno i sa medicinskog stanovišta. Čisti organizam od toksina i pomaže pri varenju. Ublažava umor i deluje preventivno protiv zacepljenja krvnih sudova. Ovo sirće je manje kiselo od običnog  sirćeta.

Namena:

Koristi se za marinade, salate, suši , kao dodatak jelima ili čorbama. Može se koristiti i u kombinaciji sa soja sosom. Takođe se upotrebljava se pri pripremanju slatko-kiselih jela, za kiseljenje povrća.

Pakovanje 125ml Kikkoman

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top