Pirinčano sirće 125ml Kikkoman

320 RSD

Pirinčano Sirće: Blago Sirće Sa Velikim Zdravstvenim Prednostima

 

Pirinčano Sirće: Blago Sirće Sa Velikim Zdravstvenim Prednostima

Pirinčano sirće je ključni sastojak u kineskoj kuhinji, proizveden kroz dugotrajni proces fermentacije pirinčanog vina u tradicionalnim keramičkim buradima. Ne samo da obogaćuje ukus jela, već ima i lekovita svojstva koja su cenjena u japanskoj tradicionalnoj medicini.

Zdravstvene Prednosti

Osim što se koristi kao začin, pirinčano sirće je poznato po svojim zdravstvenim prednostima. Bogat je esencijalnom aminokiselinom argininom, koja usporava proces starenja, poboljšava varenje i smanjuje nivo holesterola u krvi. Proizvodi se  fermentacijom smeđeg pirinča uz dodatak specifičnih gljivica, što rezultira oslobađanjem korisnih enzima i aminokiselina za zdravlje organizma.

Blaga Kislost i Raznovrsna Upotreba

Pirinčano sirće ima blagu kiselost koja je prijatna za ukus i lako se uklapa u različite kulinarske kreacije. Može se koristiti za marinade, salate, suši, kao dodatak jelima ili čorbama, te u kombinaciji sa soja sosom. Takođe je pogodno za pripremu slatko-kiselih jela i kiseljenje povrća.

Upotreba u Japanskoj Medicini

U japanskoj tradicionalnoj medicini se smatra dragocenim tonikom sa lekovitim svojstvima. Pored nutritivnih prednosti,  takođe deluje kao prirodni izvor arginina i L-metionina, koji imaju protivupalna svojstva, poboljšavaju funkciju krvnih sudova i imaju detoksikacioni efekat.

Pakovanje 125ml Kikkoman

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top