Probotanic origano ulje 5ml organsko

980 RSD

Origano ulje se koristi kod tegoba kao što su prehlade i gripovi, kašalj, pneumonija, sinuzitis i upala grla.

Probotanic origano ulje 5ml organsko

Probotanic origano ulje predstavlja izuzetno snažan antiseptik koji se preporučuje kao efikasno sredstvo u borbi protiv različitih mikroorganizama, uključujući bakterije, viruse i parazite.

Ovo ulje, dobijeno destilacijom divljeg origana, karakteriše se kao čisto i sertifikovano organsko esencijalno ulje, bez dodataka ili primesa.

Ključni sastojak ovog ulja je karvakrol, koji čini čak 95,29% njegove kompozicije. Karvakrol je poznat po svojim protivupalnim i antioksidativnim svojstvima, koja su potvrđena brojnim naučnim istraživanjima.

Njegova sposobnost da smanji zapaljenske procese i oksidativni stres na ćelijskom nivou čini ga izuzetno korisnim u podršci kod akutnih i hroničnih zapaljenskih plućnih bolesti.

Pored karvakrola,  ulje divljeg origana sadrži različite zaštitne supstance čiji balans omogućava sinergističko dejstvo. Time ga čini izuzetno efikasnim u borbi protiv infekcija.

Naučna istraživanja su pokazala da je ovo ulje jednako efikasno kao i savremeni antibiotici. Preporučuje kao podrška u suzbijanju infekcija urinarnih organa, gastrointestinalnog i respiratornog sistema.

Jedna od ključnih prednosti ulja divljeg origana je njegova široka primena i raznolike koristi za zdravlje. Osim što je moćan antiseptik, on se koristi kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi jačanju imuniteta.

Smatra se najjačim prirodnim antibiotikom i antiseptikom, budući da se već od najranije istorije veruje da je tako.

Studije su pokazale da ulje divljeg origana može pomoći u suzbijanju više od 25 različitih bakterija i gljivica, čineći ga odličnim izborom za prevenciju sezonskih gripa i prehlada.

Osim toga, ono je efikasno u suzbijanju alergija, kao i u olakšavanju tegoba sa varenjem i suzbijanju crevnih parazita.

Zahvaljujući svojim antibakterijskim, antigljivičnim i antioksidativnim svojstvima, origano ulje može imati širok spektar primena, uključujući suzbijanje upala, jačanje imunog sistema, olakšavanje respiratornih tegoba, kao i podršku u lečenju kožnih problema poput ekcema i psorijaze.

Upotreba:

Ovo ulje se može koristiti oralno, inhalacijom ili preko kože, a preporučene doze variraju u zavisnosti od uzrasta i individualnih potreba.

Za upotrebu postoje različiti načini primene, prilagođeni različitim potrebama i uzrastima. Za oralnu upotrebu, preporučuje se uzimanje 3 puta dnevno po 2 kapi, tokom deset dana u toku jednog meseca.

Ulje se konzumira nakon obroka, razblaženo u kafenoj kašičici jestivog ulja kao što su suncokretovo, maslinovo, kokosovo ili laneno ulje.

Za decu stariju od 3 godine, preporučuje se tretman od 10-14 dana, uzimanjem 2-3 puta dnevno po 1 kap. Ulje se pije nakon obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Nakon mešanja sadržaja, brzo ga treba progutati, izbegavajući zadržavanje u ustima, a zatim popiti čašu hladne vode.

Za inhalaciju, preporučuje se dodavanje 1 kapi ulja u pola litre ključale vode, a zatim pažljivo udisati paru, držeći oči zatvorenim. Važno je napomenuti da ova metoda nije preporučljiva za decu mlađu od 10 godina i osobe koje su sklone astmi ili alergijama.

Za primenu preko kože, preporučuje se razblaživanje 30-50 kapi ulja u 100ml jestivog ulja, nakon čega se promene na koži mažu dva puta dnevno. Ova metoda je efikasna u tretiranju različitih kožnih problema i infekcija.

Pakovanje 5ml Probotanic

Zemlja porekla: Turska

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top