Ulje Crnog Kumina organsko 125ml Probotanic

1.150 RSD

Ulje crnog kumina opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta. Sprečava razmnožavanje malignih ćelija.

Ulje Crnog Kumina organsko 125ml Probotanic

Hladno ceđeno ulje crnog kumina je poznato po svojim mnogobrojnim blagotvornim svojstvima koja ga izdvajaju među ostalim hladno ceđenim uljima. Ovo ulje potiče od čudesne biljke Nigela Sativa, ima dugu istoriju upotrebe, a naučna istraživanja su potvrdila njegova antibakterijska, antiinflamatorna, antitumorska, antihipertenzivna i antialergijska svojstva.

Korišćenje ulja crnog kumina seže unazad vekovima, sa zapisima o njegovoj upotrebi koji datiraju još iz drevnih civilizacija. Ovo ulje se koristi za jačanje imuniteta, balansiranje organizma, olakšavanje simptoma astme, probavnih problema, glavobolje, disajnih tegoba, kao i za ublažavanje alergija na polen.

Naučna istraživanja su otkrila širok spektar dejstava ovog ulja, uključujući antimikrobno, antiinflamatorno, antidijabetičko, antihipertenzivno, antialergijsko, analgetičko, snižavanje holesterola, antioksidativno, digestivno, diuretičko, laksativno, bronhodilatatorno, hepatoprotektivno i renoprotektivno dejstvo. Osim toga, ulje crnog kumina je prirodni imunomodulator, detoksikator i moćan antioksidans.

Sastav: organsko ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena crnog kumina.

Zašto je tako popularno u modernoj medicini?

Crni kumin, takođe poznat kao Nigella sativa, je jedna od najcenjenijih biljaka u istoriji medicine. Seme crnog kumina je pronađeno čak i u grobnici faraona Tutankamona, a njegovo ulje se koristilo za različite zdravstvene tegobe još u drevnim civilizacijama, kao što su regulacija imuniteta, borba protiv astme, probavnih problema, prehlada, glavobolja, zubobolja, disajnih tegoba i različitih infekcija.

Naučna istraživanja su identifikovala preko stotinu hemijskih komponenti i neverovatnih lekovitih svojstava semena i ulja crnog kumina. Ulje crnog kumina je bogato nezasićenim i esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, uključujući terpene, terpenoide, nigelon i timokinon, koji su ključni za njegove terapeutske efekte.

Odobrenje Savezne uprave za kontrolu lekova i hrane SAD-a 1996. godine potvrdilo je upotrebu ulja crnog kumina za jačanje imunološkog sistema. Naučna istraživanja sprovedena u Saudijskoj Arabiji 2003. godine dalje su potvrdila farmakološka i toksikološka svojstva ovog ulja, uključujući njegovu korist u regulaciji krvnog pritiska, holesterola, šećera i poboljšanju cirkulacije.

Upotreba:

Za unutrašnju upotrebu, preporučuje se uzimanje 3 puta dnevno po jedne kafene kašičice ulja, 10-15 minuta pre obroka. Ovo može trajati tri meseca bez prekida, nakon čega se pravi pauza od mesec dana. Po potrebi, cikluse korišćenja možete ponavljati.

Za decu stariju od 3 godine, preporučuje se uzimanje pola kafene kašičice ulja dva puta dnevno, nakon jela.

Za spoljnu upotrebu, nanesite malu količinu ulja na čistu i vlažnu kožu dva do tri puta dnevno. Ako nakon nekoliko minuta primetite višak ulja, možete ga ukloniti papirnom maramicom.

Za inhalaciju, dodajte pola kafene kašičice ulja u pola litre vruće vode i udišite paru 3-5 minuta. Ovaj postupak možete ponavljati više puta tokom dana.

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 125ml Probotanic

Zemlja porekla: Egipat

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top