Ulje Crnog Kumina organsko 125ml Probotanic

1.150 RSD

Ulje crnog kumina opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta. Sprečava razmnožavanje malignih ćelija.

Ulje Crnog Kumina organsko 125ml

Organsko ulje crnog kumina puno je nezasićenih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima.

Jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine koja u zadnje vreme dobija epitet “moderne panacee” je crni kumin (Nigella sativa). Cvetna biljka iz porodice Ranunculaceae, poreklom je iz jugozapadne Azije  .

Ugledni egipatski naučnici Brodski i El Dakhakhni su još 1959. godine izolovali aktivne supstance nigelon i timokinon iz semena crnog kumina i utvrdili da crni kumin ima preko stotinu hemiskih veza koje su odgovorne za njegovu široku terapijsku primenu.

Aktivna supstanca nigelon deluje pre svega kao bronhodilatator, mukolitik i antihistaminik što znači da veoma povoljno utiče na razne respiratorne infekcije, astmu i alergije.

Timokinon ima antinflamatorno dejstvo – smanjuje upalu, deluje analgetski – smanjuje bol i  jak je antioksidans – smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala, pa tako jača imunitet i otpornost organizma na razne vrste bolesti.

Crni kumin sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina.

Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti dominiraju terpeni i terpenoidi.

Najdelotvorniji su nigelon, koji opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta, i timokinon koji ima antiinflamatorno dejstvo, deluje analgetski i smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala.

Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline.

Crni kumin sadrži mnoštvo nezasićenih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima.

Sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina

Lekovito dejstvo:

 • Obnavlja oštećene ćelije usled hemioterapije od 50-82%
 • Sprečava razmnožavanje malignih ćelija
 • Podspešuje porast ćelija koštane srži
 • Stabilizuje imuni sistem
 • Odličan protiv polenskih alergija i asme
 • Snižava visok krvni pritisak i poboljšava cirkulaciju
 • Uklanja nagomilane toksine
 • Održava aktivne bubrege
 • Snižava nivo holesterola i šećera u krvi
 • Efikasna alternativa za insulin
 • Otklanja bolesti kože neurodermitis, ekcemi, razne alergije
 • Sprečava astmu, bronhitis, hemoroide
 • Pomaže kod prehlade i kašalja, glavobolje,
 • Pomaže kod impotencije i bolova u zglobovima.

Sastav:

100% Nigela Sativa

Način upotrebe:

Ulje se pije tri kafene kašičice na dan (dva, tri meseca, pa se pravi pauza mesec dana). Može da se maže na grudi i leđa (u maloj količini na čistu i vlažnu kožu, dva puta na dan).

Inhalacija:

U pola litre ključale vode stavi se jedna kašičica ulja (3-5min se udiše lekovita para, dva puta na dan). Dolazi do otvaranja disajnih puteva, izbacivanja sluzi i olakšavanja tegoba za veoma kratko vreme.

Suvi kašalj:

Piti ulje tri kafene kašičice na dan i mazati grlo i grudi (dva puta na dan).

Kumin deluje i na određene vrste bakterija:

Stafilokoke, MRSA, Salmonele, Šigele, Bacilus cereus, Vibrio colere i Pseudomonas aeruginosa.

Pakovanje 125ml Probotanic

Zemlja porekla: Egipat

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top