Šareni suncokret pečeni slani Jaguar 100g

35 RSD

Semenke šarenog suncokreta sadrže sve esencijalne aminokiseline u znatnoj količini. Od masnoća koje se nalaze u suncokretovom semenu, 50% ih je mnogostruko nezasićenih.

 

Šareni suncokret pečeni slani 100g

Semenke šarenog suncokreta sadrže sve esencijalne aminokiseline u znatnoj količini. Od masnoća koje se nalaze u suncokretovom semenu, 50% ih je mnogostruko nezasićenih.

Najveći procenat otpada na esencijalnu linolensku masnu kiselinu kao važnog preteču omega 6 masnih kiselina, za koje je poznato da snižava nivo holesterola u krvi. Oleinska kiselina je, kao važna jednostruko nezasićena masna kiselina, također zastupljena u znatnom procentu.

Suncokretovo seme sadrži veću količinu vitamina E (50 mg/100g), što je veoma važno zbog mnogostruko nezasićenih masnih kiselina, koje uz ovaj vitamin, koji je antioksidans, neće stvarati kancerogene slobodne radikale.

Upravo zbog toga je najbolje upotrebljavati neophodne masnoće direktno iz semenke. Lekovita svojstva potiču od bogatstva vitamina, a narodna medicina pridaje veliki značaj semenkama suncokreta u lečenju reume, artritisa, za jačanje vida i usporavanje starenja.

Savremena medicina ističe značaj semenki suncokreta i ističe da je konzumiranje suncokreta veoma korisno za funkcionisanje nervnog sistema i da pomaže bolesnicima od multiple skleroze.

Inače je šareni suncokret veoma ukusna i zdrava grickalica koja neće naškoditi vašem zdravlju.

Sastav:

Suncokret i so.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 298 kcal

Proteini 10g

Ugljeni hidrati 2g

Masti 26g

Od kojih zasićene 4g

So 2g

Pakovanje 100 grf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top