Ulje Limuna Eterra 30ml

750 RSD

Etarsko Ulje Limuna: Širok Spektar Primena za Zdravlje i Lepotu

 

Etarsko Ulje Limuna: Širok Spektar Primena za Zdravlje i Lepotu

Etarsko ulje limuna je izuzetno koristan prirodni proizvod sa mnogobrojnim primenama. Limun je prirodni adaptogen koji pomaže organizmu da se prilagodi na promene u okruženju, bilo da su to klimatske promene, promene mesta boravka ili društvene promene. Osim toga, miris limuna je osvežavajući, podstiče kreativnost, pozitivan stav i povećava koncentraciju.

Primene

Čišćenje i Osvežavanje Prostorija

Izvanredan osveživač vazduha koji neutrališe neprijatne mirise. Dodavanjem nekoliko kapi ulja u tečnosti za pranje, poboljšava se efikasnost odmašćivanja i čišćenja.

Antibakterijska i Antimikrobna Svojstva

Zbog svojih antibakterijskih svojstava, ulje limuna je idealno za tretiranje kožnih problema poput ekcema, posekotina, bradavica i akni. Takođe, može pomoći u suzbijanju krvarenja desni i ublažavanju simptoma prehlade, gripa i drugih infekcija.

Kozmetičke Svrhe

U kozmetici se koristi za jačanje noktiju, sužavanje proširenih pora, izbeljivanje kože i tretiranje masne ili opuštene kože. Takođe je korisno kod problema sa cirkulacijom poput varikoznih vena i simptoma kao što su mučnina, glavobolja i vrtoglavica.

Aromaterapija

Može se koristiti u aroma lampama ili električnim difuzerima kako bi se dezinfikovao prostor i olakšali simptomi respiratornih problema. Kombinovanje sa drugim esencijalnim uljima poput lavande ili sandalovine dodatno pojačava terapijske efekte.

Načini Upotrebe

  • Čišćenje: Dodajte nekoliko kapi ulja u sredstvo za čišćenje kako biste pojačali efikasnost.
  • Koža: Razblažite ga baznim uljima pre nanošenja na kožu kako biste tretirali akne, ekceme ili sužavali pore.
  • Aromaterapija: Koristite ulje u difuzerima za osvežavanje prostora i olakšanje respiratornih problema.
  • Kozmetika: Dodajte u različite kozmetičke proizvode za dodatnu negu kože i noktiju.
  • Topla Kupka: U zimskim danima, dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za opuštanje i osvežavanje kože.

Napomena

Kao i ostala citrusna ulja, stvara fotosenzibilnost kože, pa se ne preporučuje korišćenje pre sunčanja. Uvek ga razblažite pre direktne primene na kožu.

Pakovanje Eterra 30ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top