Ulje Limuna Eterra 30ml

750 RSD

Ulje limuna je odličan prirodni adaptogen i olakšava nam da se prilagodimo na promene u klimi, mestu boravka ili kod društvenih promena.

Ulje Limuna Eterra 30ml

Ulje Limuna je odličan prirodni adaptogen i olakšava nam da se prilagodimo na promene u klimi, mestu boravka ili kod društvenih promena. Njegov miris je gorak i osnažuje i podstiče kreativnost, pozitivan stav, aktivne životne promene, povećava koncentraciju i vraća mentalnu snagu.

Kao osveživač, limun otklanja neprijatne mirise u prostoriji, a kao dodatak u tečnostima za pranje poboljšava efekat odmašćivanja i čišćenja.

Njegov miris odbija komarce i moljce. Sa kap dve etarskog ulja mogu se aromatizovati pića, puding, kremovi i druge poslastice. Ima antibakterijsko dejstvo i može se koristiti kod raznih kožnih problema, posekotina, ekcema, lišajeva, bradavica, pomaže i u suzbijanju krvarenja desni. Korisno je kod prehlada, gripa i drugih infekcija.

Ulje jača zidove krvnih sudova, te pomaže kod varikoznih vena, u smanjenju pauk vena, olakšava cirkulaciju i simtome mučnine, glavobolje i vrtoglavice.

U kozmetici se limun koristi za jačanje noktiju i kod proširenih pora, masne i opuštene kože, za izbeljivanje pega i kože sa kapilarima. Može pomoći kod predoziranja sa alkoholom i kofeinom!

Upotreba:

Može koristiti u aroma lampama . Što je naročito preporučljivo u vreme infekcija (bolesna osoba u kući, vreme gripa i sl.) Na taj način ćete ne samo dezinfikovati prostor u kojem se nalazite, već i olakšati tegobe izazvane gripom, prehladom, bronhitisom i upalom sinusa.

Deluje stimulativno i uklanja umor. Unosi vedrinu i budi želju za životom.  Uz druga etarska ulja sličnog delovanja.

Glavni je sastojak u proizvodima za lomljive i krte nokte, proširene vene i kapilare, akne, bradavice… Razblaženo (ne nanosi se direktno na kožu) sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, jojoba uljem, uljem avokada…) vrlo je korisno za masnu kožu i kosu.

U tonicima i drugim preparatima za negu lica koristi se za osvežavanje umorne kože. Odličan je saveznik i u borbi protiv  celulita.

U zimskim danima efikasna primena u lampi ili električnom difuzeru:

U vodu stavite 2 kapi limuna 2 kapi lavande, 1 kap geranijuma – brzo ćete stvoriti prijatnu atmosferu, uprkos lošem vremenu.

Za toplu kupku u hladnim zimskim večerima:

kašika bademovog ulja, 2 kapi limuna, 2 kapi ylang-ylanga, 1 kap sandalovine.

Napomena:

Kao i ostala citrusna ulja, limun stvara fotosenzibilnost kože, zato ga ne koristiti pre sunčanja.

Pakovanje Eterra 30ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top