Ulje Lovora Probotanic 20ml

670 RSD

Odličan je dodatak formulama za artritis, bolove u mišićima, bolne i proširene vene i to ne samo zbog terapeutskog delovanja.

Ulje Lovora Probotanic 20ml

Ulje lovora Probotanic je eterično ulje visoko kotirano u aromaterapiji zbog svoje jedinstvene strukture. Sadrži elemente gotovo svih hemijskih grupa koje se nalaze u sastavu eteričnih ulja.

U svojoj bogatoj riznici lovor čuva i skladišti minerale. Među njima prednjače gvožđe, bakar, magnezijum, kalcijum i mangan.

Ove dragocene materije su preko potrebne našem organizmu kako bi pravilno funkcionisao. Njihov nedostatak u telu uzrokuje brojne zdravstvene tegobe. Značajan je izvor vitamina A i C, B kompleksa kao što su riboflavin, B6, piridoksin i pantenonska kiselina.

Oko 35 različitih materija nalazimo u sveže pripremljenom lovorovom ulju. Najznačajniji su svakako eugenol (45 odsto),  mircen (25 posto), organsku materiju čavikol (10posto), limonen (3odsto) i linalul (2procenta).

Ovi enzimi su značajni zbog toga što sprečavaju razvoj kancerogenih obolenja i ubrzavaju preradu proteina.

Sastav:

100% (Laurus nobilis).

Rezultat tome je širok terapeutski spektar. U modernoj aromaterapiji koristi se kao antiseptik, ekspektorans, mukolitik, antireumatik, zbog antibakterijske i antivirusne aktivnosti. Može se bezbedno koristiti kao podrška limfnom sistemu, posebno u stanjima stresa i oslabljenog imunog sistema. Podstiče cirkulaciju krvi i limfe.

Ima lepu aromu i odličan je dodatak formulama za artritis, bolove u mišićima, bolne i proširene vene i to ne samo zbog terapeutskog delovanja, već i zbog lepog ljutog, biljnog mirisa.

U kozmetici se može dodavati standardnim kremama i losionima za masnu kožu kao i šamponima za masnu kosu i kožu glave. Inhalacija male količine ulja dovoljna je da ublaži smetnje disajnih puteva, smanji nadražajni kašalj i podstakne izbacivanje sluzi.

Uputstvo za upotrebu :

Topikalna primena razblaženog ulja lovora sa nekim baznim uljem ( bademovo ), direktno utrljavanje 1 – 2 kapi ulja u predeo limfnih žlezda.

Pakovanje 20ml Probotanic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top