Organski džem od šumske jagode 200g Nisha

690 RSD

Džem od šumske jagode sa netaknutog područja Vlasinskog jezera.

Organski džem od šumske jagode 200g

Organski džem od šumske jagode sa netaknutog područja Vlasinskog jezera. Uživaćete u njemu kao nekada u špajzu kod vaših baka.

Šumske jagode sadrže i vitamine grupe B, vitamin E, karoten, flavonoide, a od minerala gvožđe, kalcijum, kalijum, fosfor, mangan, tanin, triterpen, pentozan. Sadrže i elaginsku kiselinu koja sprečava da zdrave ćelije pređu u maligne.

Ovi hranljivi plodovi izuzetni su po svojim zaštitnim svojstvima. Oni sadrže elaginsku kiselinu, specijalno jedinjenje koje onemogućava izazivače kancera da pretvaraju zdrave ćelije u zloćudne (kancerogene).

Ove jagode mogu da se stavljaju i u rakiju. Razređenom rakijom sa umočenim listovima jagoda, isperemo usta, što dobro utiče na zaustavljanje krvarenja desni, a takođe, sprečava loš zadah.

Osip ili alergija koju jagode izazivaju kod nekih ljudi, sasvim je bezopasna i prolazna. Smatra se da se ona može izbeći ako se jagoda propasira kroz sito.

Sastav:

sertifikovani koncentrisani sok od grožđa, divlja šumska jagoda 40%, koncentrisani sok od jabuke, sredstvo za želiranje pektin.Bez dodatog šećera. Proizvedeno od 60g voća na 100g proizvoda.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost  740,9kJ/174,3kcal

Masti 0,0g

Od čega zasićene masne kiseline 0,0g

Ugljeni hidrati 42,8g

od čega šećeri  42g

Proteini 0,4g

So 0,0g

Pakovanje 200g Nisha

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top