Organski džem od šumske brusnice 200g Nisha

399 RSD

Plod šumske brusnice ima jako antioksidantsko dejstvo, a dokazano je da ima i antikancerogeno dejstvo.

 

Organski džem od šumske brusnice 200g

Organski džem od šumske brusnice sa netaknutog područja Vlasinskog jezera. Uživaćete u njemu kao nekad kod vaših baka.

Šumska brusnica je izvor mnogih hranljivih, lekovitih i zaštitnih sastojaka koji se koriste i u proizvodnju lekova. Bogat izvor flavonoida (antocijanina), flavonola i proantocijanida.

Pored toga sadrži visok nivo C vitamina, provitamina A (kao beta karotin), B vitamina (B1, B2, B3), kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kalijuma, arbutin i vlakna. Plod ove lekovite biljke ima jako antioksidantsko dejstvo, a dokazano je da ima i antikancerogeno dejstvo.

Koristi se u ishrani kao:

svež plod, sušeno voće, džem, sok, sirup, žele, vino ili čaj.

Naučna ispitivanja su pokazala da je efikasan lek protiv bakterije ešerihije koli i da za 20% umanjuje rizik od ponovnog pojavljivanja bakterije. Pored toga dobra je u borbi protiv bakterije „helicobacter pylory“ i gljivice kandide.

Čaj se koristi u prevenciji i lecenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Ova biljka je dobar laktasiv, pomoć varenju, normalizuje rad digestivnog trakta, dobro se pokazala u preventivi i lečenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, dijareje, bolesti (infekcije) kože, očiju, polnih organa, protiv gljivica, protiv bolesti jetre, upale grla (ispiranjem), prehlade, kašlja, kamena u bubregu, kancera prostate i urinarnog trakta (kancerogenih celija „in vitro“), poremecaja u kardio-vaskularnom sistemu, raznih urinarnih infekcija, stresa itd. Uopšte biljka je dobar prirodni antibiotik.

Sastav:

šumska brusnica (42%), divlja borovnica (18%), koncentrisani sok jabuke, rektifikovani koncentrisani sok grožđa, sredstvo za želiranje: pektin.Bez dodatog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 756kJ/183,5kcal

Masti 0,6g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 4g

Od čega šećeri 31g

Proteini 0,9g

So 0,0g

Pakovanje 250g Nisha

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top