Crna ribizla je pravo blago prirode, a evo zašto:

  1. Bogata hranljivim materijama: Crna ribizla sadrži esencijalna ulja, vitamine, salicilnu kiselinu, tanine i mnogo minerala. Prema testovima Instituta za naučna istraživanja poljoprivrednih kultura u Škotskoj, crne bobice su među najhranljivijim od 20 najpopularnijih vrsta voća i bobica na svetu.
  2. Detoksikacija: Ribizle su klasifikovane kao prehrambeni proizvodi koji mogu ukloniti radioaktivne izotope iz ljudskog tela, što je otkriveno nakon nuklearne nesreće u Černobilju. Ovo se atribuira visokom sadržaju pektina i vitamina C.
  3. Za zdravlje očiju: Ribizle su bogate vitaminom A, koji je ključan za održavanje dobrog vida. Kombinovanje ribizli sa zdravim mastima može dodatno poboljšati apsorpciju ovog vitamina. Zato su odlična opcija kao grickalica ili dodatak voćnom jogurtu sa orasima.
  4. Antikancerogeno dejstvo: Antioksidansi prisutni u ribizlama, kao što su zeaksantin, kriptoksantin, beta-karoten i vitamin C, pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući rizik od oksidativnog oštećenja ćelija i pojave raka. Studije su pokazale da ekstrakt crne ribizle može blokirati rast ćelija karcinoma jetre i dojke.

Uz sve ove zdravstvene koristi, crna ribizla je i ukusna i može se koristiti na različite načine: u smutijima, salatama, džemovima ili čak kao dodatak pecivima.

Iskoristite moć crne ribizle za očuvanje zdravlja i dodajte je svojoj ishrani već danas!

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top