Spirulina u prahu

Spirulina u prahu predstavlja dragoceni dodatak ishrani, pružajući mnoštvo hranljivih sastojaka koji podstiču opšte zdravlje organizma. Ova mikroalga, prepuna gvožđa, vitamina, aminokiselina i hlorofila, ne samo da efikasno eliminiše toksine iz tela. Već pruža i podršku imunološkom sistemu, vitalnosti i osećaju blagostanja.

Sastavni delovi spiruline, uključujući esencijalne hranljive sastojke, minerale i antioksidanse, čine je idealnom kao superhranu. Posebno je korisna za one koji su izloženi stresu ili zahtevnom fizičkom naporu.

Važno je napomenuti da esencijalne aminokiseline, vitamini i minerali koje pruža spirulina, moraju biti deo svakodnevne ishrane, jer ih organizam ne proizvodi samostalno.

Fenilalanin, jedna od aminokiselina prisutnih u spirulini, dokazano deluje na smanjenje apetita blokirajući aktivnost centra za glad, pružajući podršku u održavanju zdrave telesne težine. Osim toga, ova superhrana se često koristi u različitim oblastima, uključujući i kozmetičku industriju, zbog svojih energizirajućih svojstava i podrške vitalnosti.

Hlorofil, dragoceni sastojak spiruline, igra ključnu ulogu u organizmu. Podstiče stvaranje i obnavljanje crvenih krvnih zrnaca, čime se povećava energija i otpornost na infekcije.

Pored toga, njegova antiseptička svojstva jačaju tkiva, čineći ih otpornim na bakterije i mikroorganizme.

Bogata hranljivim sastojcima poput:

beta karotena, vitamina B kompleksa, vitamina C i K, kao i mineralima poput gvožđa, kalcijuma, cinka i drugih.

Spirulina u prahu pruža celokupnu podršku imunitetu, probavnom sistemu, cirkulaciji, metabolizmu, te doprinosi povećanju energije, koncentracije i izdržljivosti.

S obzirom na sve navedene koristi, cena spiruline u prahu se redovno ažurira kako bi bila što pristupačnija širem broju ljudi.

Kada je reč o korišćenju spiruline, početak treba započeti s manjim dozama kako bi se telo postepeno naviklo. Preporučuje se početi s dozom od 1 grama praha i postepeno je povećavati. Optimalna dnevna doza varira između 1 do 2 kafene kašičice, što je ekvivalentno 3 do 6 grama. Spirulinu možete dodati u vodu, sok ili vaš omiljeni smoothie kako biste je konzumirali.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top