Ulje ricinusa

Ulje ricinusa ima svojstva koja ga čine idealnim za lečenje zatvora, jer deluje kao efikasno laksativno sredstvo. Preporučuje se uzimati pola kafene kašičice oralno uveče, ali ne duže od sedam dana i isključivo pod nadzorom lekara.

Masaža i oblozi ricinusovim uljem

Bogato je ricinoleičnom kiselinom u koncentraciji od čak 90%, čineći ga izuzetno lekovitim. Koža lako apsorbuje hladno ceđeno ricinusovo ulje, brzo dospeva u limfni sistem, te podstiče brže izbacivanje toksina iz organizma.

Oblozi se koriste za ublažavanje upala, bolova tokom menstruacije, otečenih limfnih čvorova i detoksikaciju jetre. Masaža ricinusovim uljem pomaže kod problema poput tumora dojki, artritisa i reumatizma, kao i kod otečenih dojki. Kod dojilja, masaža grudi ovim uljem podstiče proizvodnju mleka.

Ulje ricinusa je jedno od najefikasnijih sredstava za zaštitu kože od spoljašnjih faktora, stvarajući hidro-lipidni zaštitni sloj koji održava vlažnost kože i štiti je od suvog vazduha.

Podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što ga čini korisnim za usporavanje starenja kože i nastanka bora. Ricinoleična kiselina je efikasna protiv gljivica, plesni, parazita i bakterija.

Takođe, koristi se u lečenju kožnih oboljenja izazvanih bakterijskim ili gljivičnim infekcijama, kao i za uklanjanje mitisera, bubuljica i peruti. Podstiče rast kose, trepavica i noktiju, te se često koristi kao sastojak u preparatima za skidanje šminke.

Ulje ricinusa se preporučuje kao efikasno sredstvo za lečenje zatvora.

Uz upotrebu oralno pola kafene kašičice uveče, ali ne duže od sedam dana i samo pod nadzorom lekara.

Zahvaljujući visokom sadržaju ricinoleične kiseline od čak 90%, ricinusovo ulje je izuzetno lekovito. Koža ga lako apsorbuje, brzo prelazi u limfni sistem i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma.

Oblozi s ricinusovim uljem koriste se za ublažavanje upala, bolova tokom menstruacije, otečenih limfnih čvorova i detoksikaciju jetre.

Masaža ricinusovim uljem pomaže kod problema poput tumora dojki, artritisa i reumatizma, kao i kod otečenih dojki. Kod dojilja, masaža grudi ricinusovim uljem podstiče proizvodnju mleka.

Ovo ulje je izvanredno zaštiti kože od spoljašnjih faktora stvarajući hidro-lipidni zaštitni sloj koji održava vlažnost kože i štiti je od suvog vazduha. Takođe podstiče proizvodnju kolagena i elastina, usporavajući starenje kože i nastanak bora.

Ricinoleična kiselina je efikasna protiv gljivica, plesni, parazita i bakterija, te se često koristi u lečenju kožnih oboljenja i za uklanjanje mitisera, bubuljica i peruti. Pospešuje rast kose, trepavica i noktiju, i često se koristi u preparatima za skidanje šminke.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top