Ulje ricinusa

Ulje ricinusa leči se zatvor, jer je ono odlično laksativno sredstvo. Oralno se uzima pola kafene kašikice uveče, ne duže od sedam dana. Ne preporučuje se oralna upotreba bez nadzora lekara.

Masaža i obloge od ricinusovog ulja

Sadrži čak 90% ricinoleične kiseline, što ga čini jednim od najlekovitijih ulja. Koža lako upija hladno ceđeno ricinusovo ulje i ono vrlo brzo dospeva u limfni sistem, potpomaže i ubrzava tok limfne tečnosti, samim tim pomaže ubrzano izbacivanje toksina iz organizma.

Oblozi za ublažavanje upala, bolnih menstruacija, otečenih limfnih čvorova kao i za detoksikaciju jetre. Masaža pomaže kod tumora dojki, otečenih dojki, artritisa i reumatizma. Kod porodilja masaža grudi ricinusovim uljem podstiče stvaranje mleka.

Nega kože

Jedno od najefikasnijih sredstava za zaštitu kože od spoljašnjih negativnih faktora, ono stvara hidro lipidni zaštitni sloj na koži, zahvaljujući svojoj osobini da zadržava vodu blizu površinskog sloja kože, održava vlažnost kože i štiti je i u najtoplijim i najsuvljim uslovima.

Ulje ricinusa je izuzetno korisno kao sredstvo za usporavanje starenja kože i nastanka bora, jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Ricinoleična kiselina pokazala se veoma efikasno protiv gljivica, plesni, parazita i bakterija.

Vrlo korisno u lečenju kožnih bolesti posebno onih izazvanih bakterijskim ili gljivičnim infekcijama. Uklanja mitisere, bubuljice i perut. Podstiče rast kose trepavica i noktiju. Zbog svojih dezifekcionih svojstava vrlo je cenjen sastojak u preparatima za skidanje šminke.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top