Kombu alge (kelp) 250g

999 RSD

Kombu ili Kelp Alge: Moćni Saveznici Zdravlja

Kombu ili Kelp Alge: Moćni Saveznici Zdravlja

Kombu ili Kelp alge, prepoznate po svojoj izuzetnoj hranljivosti, predstavljaju dragocen dodatak ishrani koji obiluje esencijalnim mineralima, vitaminima i drugim hranljivim materijama. Crno-smeđe su boje i neobičnog ukusa. Kombu alge su glavni sastojak japanskog  tradicionalnog dašija, pa zbog toga i predstavljaju osnovu japanske kuhinje.

Hranljiva Vrednost

Kombu alge su bogate proteinima, kalcijumom, jodom, magnezijumom, gvožđem, folatom i vitaminom C, pružajući vašem organizmu esencijalne nutrijente potrebne za optimalno funkcionisanje.

Zdravstvene Prednosti

Izuzetno bogate i mineralima, uključujući kalcijum, kalijum, natrijum, gvožđe, fosfor i jod. Ovi minerali imaju ključnu ulogu u jačanju kostiju, regulisanju krvnog pritiska, podržavanju rada srca i bubrega, kao i održavanju zdravog nivoa tečnosti u organizmu.

Za Zdravo Srce i Tiroidnu Žlezdu

Kombu alge se tradicionalno koriste za prevenciju i lečenje raznih oboljenja, uključujući artritis, poremećaje tiroidne žlezde i visok krvni pritisak. Bogatstvo jodom pomaže u regulisanju funkcije tiroidne žlezde, dok drugi nutrijenti podržavaju zdravlje srca i bubrega.

Za Funkciju Mozga i Srca

Kombu poznata i kao tamna alga, obogaćena je vitaminima B1, B2 i niacinom, koji poboljšavaju funkciju mozga, nervnog sistema i jačaju zidove krvnih sudova, smanjujući rizik od ateroskleroze.

Koristi

  • Regulišu rad tiroidne žlezde zbog visokog sadržaja joda
  • Jačaju imuni sistem i povećavaju energiju
  • Podrška zdravlju srca, bubrega i kostiju
  • Sprečavaju nadutost stomaka i regulaciju tečnosti u organizmu
  • Smanuju rizik od raka i delovanje protiv upala
  • Obnavljaju kože i podrška varenju

Upotreba

Dodaju u razna jela kako bi se poboljšala njihova hranljiva vrednost i ukus. Pripremaju se kuvanjem 15 minuta, nakon čega se isperu i dodaju mahunarkama ili povrću tokom kuvanja.

Uputstvo za Upotrebu

  • Operite alge tekućom vodom i kuvajte 15 minuta.
  • Dodajte komadić alge dužine 5-6 cm mahunarkama ili povrću prilikom kuvanja kako bi postale lakše za probavu.
  • Za jela s povrćem, nakon natapanja narežite alge i kuvajte ih s povrćem 40 minuta.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 871 kJ / 210 kcal

Masti 3g

od kojih zasićene masne kiseline 1g

Ugljenihidrati 21g

od kojih šećeri 0g

Belančevine 7g

So 6g

Napomena :

Pogodno za vegane.

Pakovanje 25og

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top