Badem blanširani 100g

136 RSD

Blanširani badem se koristi za izradu zdravih poslastica a možete ga malo propeći da bi imao još jaču aromu.

Badem blanširani se često koristi za pripremu zdravih poslastica, a blago proprženi bademi dodatno oplemenjuju njihovu aromu.

Bademi su izuzetno bogati vitaminima i esencijalnim elementima koji doprinose opštem zdravlju organizma.

Ovi ukusni orašasti plodovi nisu samo omiljena poslastica već i izvor raznih zdravstvenih prednosti. Konzumiranje samo nekoliko badema dnevno može značajno poboljšati zdravlje srca i pomoći u prevenciji bolesti poput dijabetesa i Alchajmerove bolesti.

Niz istraživanja potvrđuje da bademi imaju blagotvoran uticaj na zdravlje srca, smanjujući nivo lošeg holesterola i regulišući krvni pritisak.

Samo četvrtina šolje badema može zadovoljiti četvrtinu dnevnih potreba organizma za magnezijumom i kalijumom. Uključivanje badema u ishranu može pomoći u prevenciji dijabetesa jer usporava apsorpciju šećera iz hrane i smanjuje glikemijski indeks obroka.

Badem obiluje vitaminom E, kompleksom B vitamina, folnom kiselinom, manganom i cinkom.

Redovna konzumacija badema osigurava unos ključnih hranljivih materija poput vitamina E, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma, kao i proteina i vlakana.

Bademi su bogati mononezasićenim masnim kiselinama, koje su korisne za zdravlje srca i mogu smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Stručnjaci ističu da redovno konzumiranje badema može značajno smanjiti rizik od srčanog udara. Takođe, bademi mogu pomoći u regulaciji krvnog pritiska i dugoročno smanjiti hipertenziju.

Zamena zasićenih životinjskih masti masnoćama iz badema može doprineti smanjenju nivoa lošeg holesterola (LDL) i poboljšanju zdravlja srca.

Bademi su korisni i za održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi, što može pomoći u prevenciji dijabetesa i regulaciji telesne težine.

Ovi orašasti plodovi se takođe smatraju izuzetno korisnim za mozak. Vitamin E u bademima može pomoći u očuvanju kognitivnih funkcija, poboljšanju memorije i budnosti.

Bademi su takođe bogat izvor cinka, minerala koji može zaštititi moždane ćelije od oksidativnog stresa i pomoći u održavanju mentalne oštrine.

Pored toga, bademi sadrže fenilalanin, koji može pomoći u prevenciji Parkinsonove bolesti i stimulisati proizvodnju neurotransmitera poput dopamina i adrenalina, što može poboljšati pažnju i pamćenje.

Da biste održali zdravlje srca, stimulisali um i podržali održavanje telesne težine, preporučuje se konzumiranje šake badema svakodnevno.

S obzirom na to da su bogati proteinima, bademi su odličan izbor za međuobrok, posebno za one koji prate proteinsku ishranu.

Za dodatnu aromu i teksturu, blanširani badem možete blago propržiti pre upotrebe.

Možete ih propržiti na tiganju na srednje jakoj vatri, redovno mešajući dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne zamirišu, ili ih peći u rerni na 180 stepeni Celzijusa 5 do 10 minuta, povremeno mešajući kako bi se ravnomerno ispekli. Nakon toga, ostavite ih da se ohlade pre upotrebe.

Nutritivnna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 569 kcal

Proteini 22g

Ugljeni hidrati 19g

Vlakna 12g

Masti 49g

od toga zasićene masne kiseline 3g

Šećer 4g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top