Crvena kinoa organska 500g Beyond

699 RSD

Organska crvena kinoa je vrlo vredna i hranjiva namirnica koju je preporučljivo uvesti u svakodnevnu ishranu. Kinoa sadrži više belančevina od ječma ili prosa, a po količini i uravnoteženosti aminokiselina usporediva je sa sojom.

 

Crvena kinoa organska 500g

Organska crvena kinoa je vrlo vredna i hranjiva namirnica koju je preporučljivo uvesti u svakodnevnu ishranu.Kinoa sadrži više belančevina od ječma ili prosa, a po količini i uravnoteženosti aminokiselina usporediva je sa sojom.

Sadrži i visoku količinu kalcijuma, kalijuma magnezijuma, gvožđa, vlakana, B-vitamina, E-vitamina. Obiluje dobrim, nezasićenim mastima, ali zato sadrži manje ugljenih hidrata nego većina žitarica. Blagotvorno deluje protiv migrene (magnezijum opušta krvne sudove, zbog čega pomaže i u slučajevima visokog pritiska).

Budući da kinoa ima izuzetno nizak glikemijski indeks, ona je odličan izbor za osobe koje imaju problema sa šećerom u krvi i viškom kilograma.

Još jedna odlika crvene kinoe je bogatstvo u amino kiselini lizinu podstiče rast i oporavak tkiva.

Upravo zbog toga kinoa je savršena za decu, rekonvalescente i sve koji vode računa o svom zdravlju.

Način upotrebe:

Zrno kinoe je prirodno presvučeno tankim slojem saponina koji ga štiti od jakog vetra, žarkog sunca, hladnih noći i ostalih teških uslova u kojima raste.

Saponin se uklanja pre pakovanja ali ga neznatna količina ostane, stoga je kinou pre kuvanja potrebno isprati kako se ne bi pokvario ukus jela. Imajte na umu da će bez obzira na to kinoa zadržati svoju specifičnu blagu gorčinu zbog koje je mnogi i vole! Možete jesti samu ili u kombinaciji sa drugim žitaricama.

Od jedne šoljice nekuvane dobićete tri kuvane. Možete dodati u svoju omiljenu čorbu ili supu, ili jelo od povrća, baš kao što biste dodali pirinač ili neku drugu žitaricu.

Priprema :

Dodati jedan deo kinoe u dva dela hladne vode. Voda se dovede do ključanja, a potom krčka 10-20 minuta.

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top