Tajvanska Hlorela u prahu 100g Just Superior

1.590 RSD

Tajvanska Hlorela u prahu, kada je proverenog kvaliteta, je fantastičan dodatak ishrani za bilo koga ko želi ojača svog organizam na više načina.

Tajvanska Hlorela u prahu 100g

Superior Tajvanska Hlorela u prahu je dodatak ishrani za bilo koga ko želi ojača svog organizam na više načina.

Sastav: 100% organski prah hlorele sa Tajvana.

Strogo kontrolisan uzgoj garantuje 100% čistu hlorelu koja nije kontaminirana toksičnim mikrocistinima od drugih algi i teškim metalima.

Tajvanska hlorela je laboratorijski testirana za svaku seriju.

Značajno veća iskorisivost! Jedinstveni način ’razbijanja ćelijskog zida’ (za koji je naš dobavljač dobio nacionalni patent) obezbeđuje do 80% svarljivosti hlorele uz zadržavanje svih hranljivih sastojaka.

Jedan od efekata Tajvanske hlorele je detoks organizma, što skoro nijedna druga superhrana u tom smislu ne ispoljava.

Izuzetno je važna za ljude na veganskoj ishrani, jer je jedan od retkih biljnih izvora bioraspoloživog vitamina B12 (kobalamina). Dodatno je odličan izvor gvožđa biljog porekla, takođe dobro iskoristivog.

Tajvanska Hlorela sadrži sve potrebne vitamine: B1, B2, B6, B12, niacin, folat, biotin, pantotensku kiselinu, C, D2, E i K, kao i karotene (α i β).

Redovnim unosom 3-10g hlorele možete doprineti:
Tajvanska hlorela zapravo je jedna od samo nekoliko postojećih prirodnih namirnica za koju postoji niz dokaza koji podržavaju akcije„detoksikacije“.

Pokazala je ovu efikasnost protiv širokog spektra teških metala, uključujući kadmijum, arsenik i živu.

Za povišen pritisak:

Hipertenzija (povišen pritisak) je ozbiljan javni zdravstveni problem koji nosi rizik za moždani udar, srčani udar i druge vaskularne bolesti.

Pomaže sistemu za varenje i mikrobiom creva:

Mikrobiom creva igra značajnu ulogu u čitavom našem metabolizmu i utiče na sve aspekte zdravlja. Mikroalge imaju snažan potencijal za upotrebu kao prebiotici  jer su bogat izvor proteina, masnih kiselina, vlakana i minerala.

Masne kiseline kratkih lanaca su ključni faktori u regulisanju korisnog dejstva dijetetskih vlakana i mikrobiote na naše zdravlje. Pokazano je da je propionat efikasan za gubitak viška kilograma kao i za sprečavanje infekcije patogenima.

Antioksidativna svojstva:

Hlorela sadrži nekoliko bilološki aktivnih komponenti koje se smatraju jakim antioksidansima, uključujući hlorofil, vitamin C, beta-karoten, likopen i lutein. Dobro je poznato da ovi antioksidansi mogu pomoći u borbi protiv mnogih hroničnih bolesti.

Bogata gvožđem i pomaže kod anemije:

Gvožđe igra važnu ulogu u respratornom sistemu, proizvodnji energije u telu, sintezi DNK i proliferaciji ćelija. Biološka jedinjenja fitati (fitinska kiselina) koji se nalaze u žitaricama snažno inhibiraju apsorpciju gvožđa u crevima, jer heliraju gvožđe formirajući nerastvorljive komplekse.

Vitamin B12 je važan za fizičku i mentalnu energiju, jasnoću i fokus, stabilno raspoloženje, žensko i reproduktivno zdravlje i još mnogo toga.

Za optimalne rezultate vezane za status vitamina B12 u organizmu, počnite sa 3g hlorele, i povećajte do 6g dnevno. Pratite laboratorijske analize krvi kako biste znali kada vam je B12 došao na zadovoljavajući nivo, pa nakon toga nastavite sa 3g dnevno.

Tajvanska Hlorela u prahu je još bogata i vitaminom D.

Iako je opšte prihvaćeno da je za ljudski organizam vitamin D3 efikasniji od vitamina D2. Može biti veoma korisna u veganskoj ishrani kao pomoć održavanju optimalnog nivoa vitamina D u krvi.

Hlorela ima visok sadržaj hlorofila i karotena.

U alternativnoj medicini, hlorofil se koristi kao lek koji ima pozitivne efekte na upalne procese u organizmu, oksidaciju i zarastanje rana.

Sadrži značajnu količinu karotenoida, posebno luteina, i privukla je pažnju kao mogući izvor za poboljšanje nivoa karotenoida u krvi.

Hlorela ima anti-tumorna dejstvo.

Sadrži značajne količine antioksidanata takođe pokazuje antiproliferativno dejstvo u ćelijama humanog hepatoma.

Za hronično mišićno-skeletne bolove (fibromijalgija).

Fibromijalgija je hronični poremećaj koji karakterišu mišićno-skeletni bolovi, umor i osetljivost u lokalizovanim oblastima. 10 g hlorele dnevno tokom 2 meseca bilo je povezano sa smanjenjem bola od 22% u jednoj pilot studiji na 18 osoba sa fibromialgijom.

Kao faktor rasta – CGF

Faktor rasta – CGF je jedinstveni peptidni kompleks prisutan samo u jezgru hlorele. CGF je veoma je bogat nukleinskim kiselinama (RNA i DNK) . Takođe drugim supstancama kao što su aminokiseline, peptidi, vitamini, minerali, polisaharidi, glikoproteini i beta-glukani.

Dokazano je da neki od antioksidanasa koje hlorela sadrži smanjuju proizvodnju krajnjih proizvoda napredne glikacije (AGE), koji izazivaju mnoge komplikacije dijabetesa.

Preporuke za korišćenje:

Hlorela se može da se konzumira količini od 3g do 10g dnevno. Za ozbiljnije detoks efekte se preporučuje 5-10g neko vreme.

Promešajte prah u pola čaše vode, i popite na eks. Možete iscediti i pola limuna u ovaj napitak. Jedan od najukusnijih načina je da blago zagrejte pirinčano biljno mleko, dodate punu kašičicu hlorele i zasladite stevijom, medom ili Superior kokosovim sirupom.

Naravno, možete je dodati u bilo koji smuti ili sok koji je već deo vaše zdrave rutine.

Koristi se kao lekovit dodatak ishrani jer su pokazana njena imuno-modulatorna, antikancerogena i detoksikujuća svojstva.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente hlorele u svojoj praksi.

Pakovanje 100g Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top