Kozja surutka u prahu Kozanostra 100g

3.490 RSD

Koza Nostra kozja surutka u prahu je veoma zdrava tako da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K.

 

Kozja surutka u prahu Kozanostra 100g

Koza Nostra kozja surutka u prahu predstavlja izvanredan izbor za očuvanje zdravlja i vitalnosti tokom celog života. Sadrži obilje važnih nutrijenata poput kalijuma, natrijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka, bakra, kobalta, mangana, molibdena, kao i vitamina B2, B6, B12, C i K.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji prerade, porodična firma i farma „Koza Nostra,“ koja pripada poznatom TV glumcu Branku Jankoviću, transformiše svežu kozju surutku sa farme u fini prah visokog kvaliteta.

Ovaj proizvod je posebno dragocen za sportske entuzijaste i ljude koji teže zdravom načinu ishrane, jer se od njega lako mogu pripremiti ukusni proteinski napici.

Kozja surutka doprinosi regeneraciji jetre, jačanju imunološkog sistema, detoksikaciji organizma, poboljšanju stanja kože, povećanju mišićne mase i istovremeno smanjenju telesne težine.

Proteini prisutni u surutki su slični proteinima majčinog mleka, što je idealno za osobe koje su alergične na proizvode od kravljeg mleka.

Njena niska kalorijska vrednost je čini pogodnom i u procesu mršavljenja. Zahvaljujući procesu liofilizacije kojim se koristi sušenje, očuvani su svi hranljivi sastojci, uključujući i osetljive supstance poput pčelinjeg matičnog mleča.

Kozje mleko i surutka su odlična alternativa za decu koja su alergična na kravlje mleko, s obzirom na niži sadržaj alergenog proteina alfa s1 kazeina u kozjem mleku.

Proteini iz kozjeg mleka stvaraju meku surutku koja je lakša za varenje i ima sličnu hemijsku strukturu kao proteini u majčinom mleku.

Unos kalcijuma je ključan za zdravlje kostiju i zuba, a proizvodi od kozjeg mleka, sa svojim niskim nivoom holesterola, pružaju odličnu opciju za kontrolu telesne težine.

Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 168 kalorija, 10 grama masti, i svega 26 miligrama holesterola.

Ukratko, kozja surutka je dragocen izvor proteina u ishrani.

Lako je svarljiva, pogodna za osobe intolerantne na laktozu, a istovremeno pruža važne vitamine i minerale za očuvanje zdravlja. Uvođenje ovog proizvoda, koji nastaje prilikom pravljenja kozjeg sira, u svakodnevnu ishranu donosi brojne zdravstvene prednosti.

Jedno pakovanje je dovoljno za mesec dana upotrebe.

Upotreba :

Preporučena doza za jednokratnu upotrebu iznosi 12 grama dnevno. Kesicu treba razmutiti u 2 decilitra obične vode sobne temperature.

Idealno je konzumirati proizvod ujutru za doručak radi maksimalne apsorpcije svih sastojaka. Takođe se može dodati u šejkove i smutije. Budući da proizvod nije sklon upijanju vlage, važno je čvrsto zatvoriti kesicu.

 Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost: 395.9 kcal / 1662.6 kJ

  • Masti: 7.89g
  • Mononezasićene masti: 0
  • Polinezasićene masti: 0
  • Zasićene masti: 0
  • Ugljeni hidrati: 65.66g
  • Šećeri: 0
  • Vlakna: 0
  • Proteini: 14.97g

Rok trajanja: 18 meseci od datuma proizvodnje

Zemlja porekla: Srbija

Proizvođač: Branko Janković pr Koza Nostra, Gunjaci

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top