Kozja surutka u prahu Kozanostra 100g

3.490 RSD

Koza Nostra kozja surutka u prahu je veoma zdrava tako da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K.

 

Kozja surutka u prahu 100g

Koza Nostra kozja surutka u prahu je veoma zdrava tako da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K.

Savremena tehnologija omogućila je porodičnoj kompaniji i farmi „Koza Nostra“ našeg TV glumca Branka Jankovića da svoj proizvod sa farme – kozju surutku preoblikuje u prah.

To je vrlo važno svima koji se bave sportom i zdravom ishranom, jer od praha surutke prave zdrave proteinske šejkovi.

Regeneriše jetru, jača imuni sistem, čisti organizam, kožu takođe, uvećava mišićnu masu a smanjuje telesnu težinu. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Dakle, proteini iz kozjeg mleka i surutke preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.

Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja. Liofilizacija je taj postupak koji se primenjuje prilikom sušenja neke namirnice za očuvanje sastojaka, pa čak i tako osetljive supstance kao što je pčelinji matični mleč.

Najčešća alergija na hranu se dešava deci do treće godine starosti – i to je alergija na kravlje mleko. Alergijske reakcije obično se ispoljavaju kao kožni osip, povraćanje, dijareja i anafilaktički šok.

Razlog nastanka ovakve reakcije je protein alfa s1 kazein kojeg u kravljem mleku ima čak 89 odsto više nego u kozjem.

Prema nedavnoj studiji, 93 odsto beba koje su pokazale alergiju na kravlje mleko mogu da piju kozje mleko i kozju surutku bez ikakve alergijske reakcije. Dakle, proteini iz kozjeg mleka i surutke preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.

Struktura proteina iz kozjeg mleka stvara meku surutku, koja je mnogo lakša za varenje. Osim toga, protein kozjeg mleka i njegova hemijska struktura su veoma slični proteinu koji se nalazi u majčinom mleku.

Odgovarajući unos kalcijuma je od vitalnog značaja za zdrave kosti i zube. Kalcijum pomaže i u kontroli telesne težine razbijanjem masti. Proizvodi kozjeg mleka imaju prirodno nizak nivo holesterola, a ako je u pitanju obrano kozje mleko, te vrednosti su još niže i kod masti i kod holesterola, što se smatra odličnom opcijom za one koji vode računa o unosu  masti i kalorija.

Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 168 kalorija, oko 10 grama masti ali svega 26 miligrama holesterola.

Dakle, iz svega navedenog zaključuje se da je kozja surutka odličan način da obezbedite dodatne zalihe proteina kroz ishranu.

Lako je svarljiva, mogu je piti i osobe koje su alergične na laktozu. A u sebi sadrži važne vitamine i minerale koji su ljudskom telu neophodni kako bi bilo i ostalo zdravo. Jednostavno, sve zdravstvene prednosti su na strani ovog proizvoda nastalog pravljenjem kozjeg sira, tako da je njegovo uvođenje u redovnu ishranu svakog od nas neprocenjivo.

Jedno pakovanje je dovoljno za oko mesec dana korišćenja.

Koza Nostra i Branko Janković.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top