Organska kurkuma u prahu 150g Just Superior

599 RSD

Kurkuma je drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese.

 

Organska kurkuma u prahu 150g Just Superior

Just Superior organska kurkuma u prahu stiže direktno sa plantaža na jugu Indije, poznatih po uzgoju najkvalitetnije kurkume.

Ova dragocena biljka, već vekovima poznata u ajurvedskoj medicini, ističe se svojim snažnim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, nudeći prirodni način za jačanje imunološkog sistema, detoksikaciju organizma i ublažavanje upalnih procesa.

Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, nije samo začin koji daje boju i ukus jelima, već i izuzetno lekovita biljka.

Just Superior kurkuma dobija se iz osušenog i samlevenog korena biljke Curcuma Longa, specifično sorte „Alleppey“, poznate po visokom sadržaju kurkumina (5-6%). Ova karakteristika značajno utiče na efikasnost kurkume u organizmu.

Kurkuma obiluje različitim bioaktivnim supstancama, među kojima se ističe kurkumin, snažan antiinflamatorni sastojak koji deluje na molekularnom nivou. Laboratorijski testovi potvrđuju da Superior kurkuma sadrži optimalan nivo kurkumina, čime osigurava njenu visoku efikasnost.

Osim što pomaže u suzbijanju upala i oksidativnog stresa, kurkuma ima pozitivan uticaj na zdravlje srca i krvnih sudova, reguliše nivo šećera i holesterola u krvi, te podržava mentalno zdravlje i jačanje imuniteta.

Upotreba:

Preporučuje se konzumiranje jedne kašičice kurkume dnevno, uz dodatak crnog bibera i izvora zdravih masti poput kokosovog ili maslinovog ulja kako bi se poboljšala apsorpcija kurkumina.

Takođe, možete koristiti Just Superior kurkumu za pripremu popularnog ajurvedskog zlatnog mleka, kombinujući je sa zagrejanim mlekom, crnim biberom i kokosovim uljem, uz dodatak meda ili kokosovog sirupa za slatkastu notu.

Nutritivna vrednost na 100g:
  • Energetska vrednost: 1034kJ/247kcal
  • Ugljeni hidrati: 50g
  • Proteini: 3g
  • Masti: 1g
  • Holesterol: 0g
Izjava o odricanju odgovornosti:

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su informativni i namijenjeni su zdravstvenom prosvećivanju opće populacije. Važno je napomenuti da ovi tekstovi ne zamjenjuju savjetovanje sa licenciranim ljekarom ili terapiju koju propisuje vaš ljekar.

Nadamo se da vam pružene informacije doprinose vašem zdravlju i blagostanju. Informacije su sakupljene iz raznih stručnih izvora i publikacija koje se bave terapijom biljnim suplementima kurkume.“

Pakovanje 150g Just Superior

Cena se redovno ažurira 
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top