Organska kurkuma u prahu 150g Just Superior

599 RSD

Kurkuma je drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese.

 

Organska Kurkuma u prahu 150g

Superior kurkuma je 100% čista organska kurkuma u prahu dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da raste najkvalitetnija kurkuma.

Kurkuma je drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese.

Indijski začin jarke narandžaste boje, poznata kao indijski šafran i kao glavni sastojak karija (kome daje njegovu karakterističnu boju i ukus). Superior kurkuma predstavlja osušen i samleven koren biljke Curcuma Longa. U Indiji (a i u Kini) se koristi kao medicinska biljka hiljadama godina (za inflamaciju, povrede kože i tumore).

Superior kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam.

Sadrži mnoge bioaktivne supstance, a najkarakterističnija je kurkumin, koji se bori protiv inflamacije u organizmu na molekularnom nivou.

Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen.

Poseduje aromu identičnu svežem korenu kurkume zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena kurkume uz zemlje. Zapravo, istraživanja pokazuju da ovaj sastojak kurkume može biti moćan u smanjivanju inflamacija u organizmu jednako kao neki dobro poznati lekovi, samo bez neželjih efekata.

Pored ovoga, ona je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa na planeti, ima pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem. Odlikuje je niz zdravstvenih benefita jer deluje na povišen šećer i holesterol u krvi, može pomoći sa depresijom i sistematski jača imuni sistem, zbog čega se i proizvodi kao superhrana.

Međutim, da bi dala sve ove efekte, mora da bude dobrog kvaliteta, određene sorte i sadržaja kurkumina. Takođe, postoji i način kako je konzumirati da bi se njen glavni sastojak bolje iskoristio u organizmu –  najbolje je konzumirati je sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se kurkuma uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje).

Lekovito dejstvo kurkume:

Karakteristike:

Sopstvene plantaže

Direktna trgovina je jedan od ključnih principa naše firme, jer je to jedini način da stvarno garantujete poreklo, kvalitet, sortu i proces obrade proizvoda. Naš dobavljač poseduje sopstvene plantaže , u Južnoj Indiji, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a (b), karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima.

Način upotrebe:

Treba je uzimati u količini od jedne kašičice dnevno, od 3 do 5g.

To je  količina da bi se postigao efekat. Možete je uzimati svaki dan mesec dana i pratiti rezultate. Da biste iskoristili maksimalnu lekovitost kurkumina, jako je važno, i naučno potvrđeno, da treba da je uzimate u kombinaciji sa malo crnog bibera, i sa nekim izvorom masti (kokosovo ulje, ghee, maslinovo ulje, avokado).

Popularan napitak, koji pored ostalih prednosti umiruje i telo i um je ajurvedsko zlatno mleko – zagrejte obično ili biljno mleko, dodajte punu kašičicu curkume, malo crnog bibera, malo kokosovog ulja ili našeg kakao butera i kašiku domaćeg meda ili kokosovog sirupa.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1034kJ/247kcal

Ugljeni hidrati 50g

Proteini 3g

Ukupne masti 1g

Holesterol 0g

Pakovanje 150g Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top