Laneno ulje Uvita 100ml

230 RSD

Zahvaljujući pozitivnom dejstvu vlakana na digestivni trakt, laneno ulje reguliše crevnu floru koju ujedno i obnavlja, eliminišući toksine iz organizma .

 

Laneno ulje Uvita 100ml

Hladno ceđeno laneno ulje specifičnog nutritivnog sastava. Poseduje izuzetno visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6. Odlikuje je jakim, spečificnim mirisom i ukusom.

Nutricionisti preporučuju redovnu upotrebu lanenog ulja u ishrani, jer ono potpomaže održavanje normalnog funkcionisanja mozga, srca, krvnih sudova i očuvanja vida.

U nedostatku drugog ulja se takođe može upotrebiti i za ishranu. Sadrži vitamin F, tj. linolnu i linoleinsku kiselinu. U zrelom lanenom semenu ima oko 25% proteina, belančevina, zbog čega je ovo seme veoma hranljivo.

Hemijski sastav lanenog semena je vrlo složen. U lanu možemo pronaći prvoklasnu sluz, gliceride nezasićenih masnih kiselina, masno ulje, supstance koje ublažavaju bolove i vitamine. Neki naučnici laneno seme smatraju najmoćnijom namirnicom na svetu.

Postoji mnoštvo dokaza koji govore u prilog tome da konzumiranje semenki lana smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, karcinoma, šloga i dijabetesa.

U svom sastavu laneno ulje ima mnoštvo korisnih materija (vitamine E i B, kalcijum, magnezijum, kalijum, selen ,cink, fosfor…), ali za njegovu lekovitost naročito su značajni:

Lignini su fitoestrogeni koji imaju antioksidansna svojstva i pokazuju dobre efekte u lečenju hormonski zavisnih tumora. Zahvaljujući pozitivnom dejstvu vlakana na digestivni trakt, reguliše crevnu floru koju ujedno i obnavlja, eliminišući toksine iz organizma naročito se preporučuje laneno seme protiv zatvora.

 Lekovitost dejstvo:
  • Preporučuje se radi prevencije moždanog i srčanog udara
  • Blagotvorno deluje na upalu jajnika i  ublaža simptome klimaksa kod žena
  • Koristi se za lečenje upale mokraćnih puteva i hipertrofije prostate
  • Kao lek dugoročno pomaže i kod problema sa povišenim krvnim pritiskom
  • Čisti krvne sudove od naslaga i poboljšava protok krvi
  • Generalno je dobro za kardiovaskularno zdravlje
  • Ovo ulje za kožu deluje blagotvorno i u slučaju ožiljaka
  • Uz pomoć njega može se izlečiti i psorijaza, a pomaže i lečenju akni i bubuljica
  • Leči opekotine i rane
  • Blago laksativno dejstvo ulja od lana će vam pomoći da na prirodan način poboljšate probavu i ubrzate metabolizam. No ukoliko vas muči zatvor ili tvrda stolica preporučuje se konzumacija semenki lana. Najbolje ih je jesti samlevene, na taj način se najbolje oslobađaju materije koje pospešuju varenje.

Način upotrebe:

Može koristiti kao salatno ulje ili se može piti 1-2 kašike dnevno. Preporučuje se uz obroke bogate proteinima (po Budvig dijeti najbolje uz mladi sir).

Zbog osetljivosti omega 3 masnih kiselina, je najbolje ga je držati u frižideru, u originalnoj ambalaži, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

Ovo ulje proizvedeno je procesom hladnog presovanja semenki lana, čime je u njemu očuvan maksimum visokovrednih hranljivih sastojaka. Zaštićeno je inertnim gasom što omogućava dugu održivost u neotvorenoj boci.

Posle otvaranja ulje upotrebiti u roku od 45 dana. Pažljivo zatvarati flašu posle upotrebe i čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Laneno ulje Uvita 100ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top