Marinirani (ukiseljeni) đumbir natural za suši 1kg

795 RSD

Marinirani (ukiseljeni) Đumbir Natural za suši 1kg

Marinirani (ukiseljeni) đumbir za suši, u pakovanju od 1kg

Ovaj blago marinirani đumbir idealan je dodatak sušiju.

Đumbir je poznat po svom blagotvornom dejstvu na ljudski organizam i često se koristi kako sirov, tako i u mariniranom obliku.

Što se tiče konzumiranja mariniranog đumbira, zbog njegovog karakterističnog pikantnog ukusa, preporučuje se uparivanje sa svežim namirnicama. Japanci često kombinuju đumbir sa rižom, dok se suši i peciva savršeno slažu sa ukiseljenim đumbirom.

Ipak, nije samo riža koja se može konzumirati sa đumbirom – bilo koji prilog će biti dobar izbor. Mnogi ističu da dodavanje mariniranog đumbira na tanjir sa mesom ili ribom obogaćuje njihov ukus. Kombinacija korisnih svojstava ovog začina sa njegovim jedinstvenim ukusom čini kiseli đumbir zaista nezamenjivim

U ovom mariniranom đumbiru, može zadržati svoju prirodnu nijansu ili dobiti blagu ružičastu boju.

U poslednje vreme, đumbir dobija sve više popularnosti kao začin za razna jela – od dodatka čaju do preliva za meso. Najpoznatiji je kiseli đumbir, koji je recept sa Azije proširio širom sveta.

U azijskim zemljama, ovakav đumbir naziva se Gari Ginger ili Amazu Shoga. Reč „Gari“ se odnosi na đumbir kao vrstu tsukemona, što u prevodu znači kiselo povrće. Obično se sirće i šećer dodaju kao marinada za tsukemono.

Zapadni uticaji doveli su do promene naziva ovog đumbira u „đumbir za suši“ ili Sushi Ginger.

Mnogi se pitaju zašto je kiseli đumbir obično ružičaste boje kada se kupuje, dok kod kuće često rezultira drugačijim nijansama. Ipak, marinirani đumbir izvanredno se slaže s jelima na bazi morskih plodova, iako ga možete konzumirati uz bilo koje jelo po vašem izboru.

Danas je marinirani đumbir, koji se koristi kao dodatak sušiju i drugim japanskim jelima, postao veoma popularan.

Sastojci:

Đumbir 66,7%, voda, kuhinjska so, regulator kiselosti E-330 (limunska kiselina), konzervans E202, kalijum sorbat, zaslađivači: E 951, E950, E955, E954.

Pakovanje: 1kg

Zemlja porekla: Kina

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top