Ražano brašno Čeković 500g

80 RSD

Ražano Brašno: Prirodno Bogatstvo Za Vašu Ishranu

Ražano Brašno Čeković: Prirodno Bogatstvo Za Vašu Ishranu

Ražano integralno brašno predstavlja dragoceni dodatak ishrani, obogaćen izuzetnom nutritivnom vrednošću i hranljivim svojstvima, čineći ga nezamenjivim sastojkom u raznovrsnim jelima.

Bogatstvo Hranljivih Sastojaka:

Izuzetna nutritivna vrednost i hranljiva svojstva raži su jako značajna u ishrani. Raž je prirodni izvor vitamina E, vitamina B kompleksa, organskih materija i minerala, kao i aminokiseline Lizin, što ga čini izuzetno korisnim za dijabetičare i osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima. Takođe, poseduje smirujuće dejstvo na nervni sistem.

Visok Nivo Minerala i Vitamina:

Osim što je ova žitarica bogata mineralima i gvožđem, sadrži visok nivo vitamina B i E, čineći je jednim od najvrednijih sastojaka u ishrani. Iako je po nutritivnoj vrednosti slično pšeničnom brašnu, ražano brašno ima znatno manje glutena, što ga čini pogodnim za osobe koje izbegavaju gluten.

Karaterističan Ukus:

Proizvodi od ražanog brašna imaju slatkasto-kiselkasti ukus koji ga čini jedinstvenim i prepoznatljivim.

Recept za hleb:

Potrebni sastojci:
300 g ražanog brašna
300 g pšeničnog brašna
2 kašičice smeđeg šećera
1 kašičica morske soli
30g svežeg kvasca
Topla voda
2 kašičice jabukovog sirćeta

Priprema:

Kvasac rastopiti sa šećerom u malo mlake vode. Obe vrste brašna i so izmešati, pa dodati kvasac, sirće i još vode da se dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke. Nakon 40 min. premesiti, oblikovati po želji, smestiti u sud za pečenje. Neka stoji još pola sata, pa peći sat vremena na 200°C. Na pola pečenja hleb prekriti folijom da ne izgori.

Sastav:

100% celo zrno raži

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost kcal 335

Energetska vrednost kJ 1400

Proteini 9g

Masti 2g

Ugljeni hidrati 75g

Sadržaj vlage g do 15%

Sadržaj kiselosti do 5g

Sadržaj masti do 1,9%

Pakovanje 500g Čeković

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top