Ražano Brašno Čeković: Prirodno Bogatstvo Za Vašu Ishranu
Ražano integralno brašno predstavlja dragoceni dodatak ishrani, obogaćen izuzetnom nutritivnom vrednošću i hranljivim svojstvima, čineći ga nezamenjivim sastojkom u raznovrsnim jelima.
Bogatstvo Hranljivih Sastojaka:
Izuzetna nutritivna vrednost i hranljiva svojstva raži su jako značajna u ishrani. Raž je prirodni izvor vitamina E, vitamina B kompleksa, organskih materija i minerala, kao i aminokiseline Lizin, što ga čini izuzetno korisnim za dijabetičare i osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima. Takođe, poseduje smirujuće dejstvo na nervni sistem.
Visok Nivo Minerala i Vitamina:
Osim što je ova žitarica bogata mineralima i gvožđem, sadrži visok nivo vitamina B i E, čineći je jednim od najvrednijih sastojaka u ishrani. Iako je po nutritivnoj vrednosti slično pšeničnom brašnu, ražano brašno ima znatno manje glutena, što ga čini pogodnim za osobe koje izbegavaju gluten.
Karaterističan Ukus:
Proizvodi od ražanog brašna imaju slatkasto-kiselkasti ukus koji ga čini jedinstvenim i prepoznatljivim.
Recept za hleb:
Potrebni sastojci:
300 g ražanog brašna
300 g pšeničnog brašna
2 kašičice smeđeg šećera
1 kašičica morske soli
30g svežeg kvasca
Topla voda
2 kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Kvasac rastopiti sa šećerom u malo mlake vode. Obe vrste brašna i so izmešati, pa dodati kvasac, sirće i još vode da se dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke. Nakon 40 min. premesiti, oblikovati po želji, smestiti u sud za pečenje. Neka stoji još pola sata, pa peći sat vremena na 200°C. Na pola pečenja hleb prekriti folijom da ne izgori.
Sastav:
100% celo zrno raži
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost kcal 335
Energetska vrednost kJ 1400
Proteini 9g
Masti 2g
Ugljeni hidrati 75g
Sadržaj vlage g do 15%
Sadržaj kiselosti do 5g
Sadržaj masti do 1,9%
Pakovanje 500g Čeković
Cena se redovno ažurira