Shatavari prah 100g We Are One

999 RSD

Šatavari ima izuzetno delovanje na matericu, jajnike i ceo reproduktivni sistem. Povećava plodnost i mleko kod dojilja.

Shatavari prah 100g

Shatavari se koristi za sprečavanje pobačaja i prevremenog porođaja, lečenje niza gastrointestinalnih problema, zarastanje rana i kašalj.

Šatavari prah se dobija od biljke (Asparagus racemosus) koja je puzavica sa drvenastim stabljikama i lišćem nalik na borove iglice.

Potiče iz Indije, Australije. U prevodu sa sanskrita, šatavari znači „ona koja ima stotinu muževa“, čime se ukazuje na sposobnost ove biljke da podrži plodnost i mladolikost žena. Ona je rasajana za osobe pita telesne građe, za ženski polni sistem i za krv.

Ova biljka je puna cinka, kalcijuma, minerala, i vitamina B kompleksa. Njeni estrogeni ne proizvode sporedne negativne efekte. Ova biljka ce uravnoteziti i unaprediti vaš život pa se često i naziva „kraljica bilja“.

Prema ayurvedi Šatavari jača ženu do tačke gde je u mogućnosti da proizvede hiljade zdravih jajnih ćelija.

Ublažava jutarnju mučninu tokom trudnoće a i efikasan je u čišćenju materice posle porođaja. Promoviše zdravlje majki i poboljšava majčino mleko u laktaciji. U stanjima pre menopauze žene ga mogu uzimati da se reše  valunge i neprijatna raspoloženja. čak i posle menopauze ova biljka ce podmazati, navlažiti suve reporuktivne organe.

Korišćenjem Šatavarija muškarci takođe imaju koristi.

  • Afrodizijak i jača libido i kod muškaraca i žena
  • Pomaže u lečenju impotencije te širokog spektra spolne nemoći
  • Leči seksualne poremećaje i upale spolnih organa
  • Takođe efikasan kod stomačnih čireva, proliva

Ova je biljka ženski reproduktivni tonik, izuzetno blagotvornog delovanja na matericu, jajnike i na reproduktivni sistem u celosti. Ubažava urogenitalne upale i probleme. Potiče plodnost i libido. Deluje kao afrodizijak. Jednako je dobra i za muškarce.

Uglavnom se koristi za održavanje hormonskog balansa kod žena, za lečenje ili sprečavanje stanja kao što su sindrom policističnih jajnika (PCOS), kao i za ublažavanje predmenstrualnog sindroma ili simptoma u menopauzi.

Prema pristalicama Satavari biljke, ona je korisna za jačanje plodnosti, jer može da leči nepravilnosti ovulacije i menstruacije.

Smatra se i da se korišćenjem ove biljke smanjuje upala reproduktivnih organa tokom menstruacije, jača seksualna želja kod žena, a kod dojilja povećava lučenje mleka.

Prah se pije kao sok, pomešan s vodom ili sa prokuvanim mlekom. Od Shatavarija u prahu se izrađuje i ulje kojim se masira telo radi jačanja mišića i smanjenja boli kod lumbaga, ishijasa ili upale zglobova.

Čaj za ravnotežu hormonalnog i genitalnog sistema :

1-2 kašičice praha stavite u 2-4 dcl vode (jačinu čaja regulišete po želji dodavanjem vode) te malo prokuvajte.

Zasladite medom ili smeđim šećerom od trske, po želji.

Ovaj čaj možete uzimati 1-2 puta dnevno.

Ujutro i uveče, između obroka, 1/2-1 kašičice dodajte u toplo mleko, promešajte i popijte.

Mleko ne treba biti vruće.

Najbolji efekat postiže se sa mlekom.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top