Surutka u prahu – čokolada 250g Macrobiotic

160 RSD

Dodavanjem obroka surutkom poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost.

Surutka u prahu – čokolada 250g

Surutka u prahu – čokolada je namenjena svima onima koji ne vole ukus surutke, a neodoljiv ukus čokolade zadovoljiće i najzahtevnije sladokusce.

Zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline.

Vrlo jednostavno koristi dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost.

Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biolška vrednost. U sastav surutke ulazi: min. 5 % mlečne masti u s.m., min. 12% proteina u s.m., min 60 % laktoze u s.m., max. 6% vode u s. m. max 9,5 % min. materija u s.m.

Redovnom upotrebom mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi. Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holestrola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastnak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru.

Kao dodatak ishrani, preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama.  Posebno korisni u ishrani sportista, jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Pakovanje: 250g

Proizvođač: Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top