Sušena šumska Brusnica 50g

360 RSD

Nema na zalihama

Sušena šumska brusnica 50g

Sušena šumska divlja brusnica se ponosi titulom superhrane držeći se tako visoko na lestvici supernamirnica bogatih nutrijentima i antioksidansima, što dokazuje koliko je vrijedna i značajna za naš organizam pa objašnjava zainteresiranost stručnjaka i ljubitelja zdrave ishrane za konstantnim proučavanjem njenih zaštitnih svojstava kao i za pronalaženjem kreativnih načina redovne dodavanja u zdrave jelovnike.

Visok nivo antioksidansa i različitih fitonutrijenata, na čelu s pigmentima proantocijanidina i antocijanina, brusnici osim što daju lepu crvenu boju daju i antioksidativna, protuupalna i antibakterijska svojstva.

Tako je brusnica na glasu kao namirnica koja:

Kod prevencije urinanih infekcija, upravo je spomenuti proantocijanidin taj koji sprečava prianjanje E.Coli na ćelije mehura blokirajući tako njeno razmnožavanje.

S obzirom na to da ga u brusnici nalazimo u znatnim količinama jasno je zašto se brusnica smatra tako popularnom i često preporučivanom namirnicom za rešavanje tog problema.

S druge strane, prisutnost oksidativnog stresa uz stanje hronične upale rizični su faktori za mnogobrojne hronične bolesti kardiovaskularnog sistema.

Shodno tome ne iznenađuje činjenica izuzetnog zaštitnog svojstva brusnice na spomenuti sistem kao koncentrisanog izvora različitih antioksidansa i mnogobrojnih protivupalnih fitonutrijenata poznatih čuvara srca – fenola, tanina, flavonoida i polifenola.

Sastav: Brusnica 100%

Bez dodatih šećera, aroma, veštačkih boja i konzervanasa.

Čuvati na tamnom i suvom mestu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 308kCal

Proteini 0,5g

Ugljeni hidrati 82,4g

Šećeri 65,0g

Vlakna 6,0g

Masti  1,4g

od kojih zasićene 0,1g

Pakovanje 50g Plavo

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top