Kraljevska urma sveža 1kg

1.100 RSD

Najsočnija je i naslađa urma iz celog asoartimana.

Kraljevska urma sveža 1kg

Sveža kraljevska urma je najpopularnija vrsta urme na našem tržištu. Najsočnija je i naslađa urma iz celog asoartimana, pa je idealna za sladokusce koji traže zdraviju opciju.

Veoma je dobra za podizanje energije i izdržljivosti. Kao i ostalo suvo voće urme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog kojeg se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se probavljaju i smanjuju osećaj gladi. Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska „tableta“, koju mogu koristiti deca i odrasli.

Dejstvo urmi na celokupno zdravlje:

Ovo voće je i izuzetno delotvorno u lečenju anemija, hipertenzije, holesterola i drugih bolesti, čak i raka. Anemične osobe bi trebalo da ih jedu što više, jer su odličan izvor gvožđa, posebno se preporučuju deci u pubertetu i trudnicama. Osim toga, snižavaju holesterol i jačaju srce.

Lek se pravi tako što se tokom noći urme sa semenkama potope u vodu. Ujutru se koštice sklone, a mesnati deo urme samelje u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su prenoćile. Uzima se nekoliko puta tokom dana za jačanje srca.

Za zdravlje oka

Odlične su i za vid jer sadrže lutein i zeaksantin. Oni su posebno važni za zdravlje mrežice i makule oka, zbog čega ih nazivaju “vitamini za oči”. Ova dva sastojka mogu sprečiti oštećenje makule, koje se javlja u starosti.

Lek za varene i opstipaciju

Zaustavljaju i dijareju jer su bogate kalijumom. Bogat su izvor prirodnih vlakana, koji su neophodni za dobar rad creva.Pomažu da se hrana brže i lakše svari, a višak što pre izbaci iz organizma.

Laksativ od urmi za stimulisanje lenjih creva sprema se tako što se uveče u hladnu vodu potopi nekoliko plodova. Tokom noći puštaju sok, koji se ujutru popije na prazan stomak.

Zaustavlja dijareju

Urme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, urme pomažu da se crevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem urmi olakšaćete crevima da stvore «prijateljske» bakterije.

Snižava holesterol

Urme imaju sposobnost da smanju nivo LDL neželjenog holesterola u telu. Zato je ovo izvrsna hrana za ljude s visokim holesterolom, koji uzrokuje masne naslage u arterijama koje dovode do stvaranja krvnih ugrušaka i drugih srčanih bolesti.

Jačanje srca

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo neverovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti semenke, samleti ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Smanjuju krvni pritisak

Sveže urme su veoma pogodna hrana za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska. One sadrže vrlo malo natrijuma, a bogate su kalijumom. Standardna porcija od pet ili šest komada. Samo dve urme dnevno će zadovoljiti vaše telo hranljivim sastojcima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 282 kCal

Proteini 2g

Ugljeni hidrati 75g

Šećeri 63g

Vlakna 8g

Masti 0g

od kojih zasićene 0g

Pakovanje 1kg

Zemlja porekla: Izrael

Cena se redovno aužrira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top