Ulje Kardamona 10ml Eterra

1.250 RSD

Ulje kardamona se svrstava je među najmoćnije afrodizijake, koristi se kod impontencije jer njegov miris podstiče opuštanje, uklanjanje strahova i kompleksa i pojačavnje senzualnosti.

 

Ulje Kardamona 10ml

Ulje kardamona se svrstava je među najmoćnije afrodizijake, koristi se kod impontencije jer njegov miris podstiče opuštanje, uklanjanje strahova i kompleksa i pojačavnje senzualnosti.

Biljka koja se najčešće zove kardamom, Elettaria cardamomum, pripada rodu djumbira, Zingiberaceae, mada se, za razliku od đumbira, koristi i plod i seme.

Energična i slatka aroma se koristi za aromatizaciju hrane, a posebno kafe vlada uverenje da neutralizuje kofein u kafi i smanjuje njegova negativna dejstva. Može pomoći u ublažavanju glavoboje, budi optimizam i trenutno ublažava napetost i umor i depresivno ponašanje.

Kardamon je svrstan među najmoćnije afrodizijake, koristi se kod impontencije jer njegov miris podstiče opuštanje, uklanjanje strahova i kompleksa i pojačavnje senzualnosti.

Antispazmodično, dezinfikujuće, diuretičko i karminativno delovanje ulja pomaže u normalizaciji varenja i nošenju sa raznim poremećajima, psihosomatske prirode. Koristi se kod neprijatnog zadaha, za uklanjanje žgaravice, nadimanja i opstipacije.

Delujući na sluznicu digestivnog trakta pojačava sekretornu funkciju i povećava salivaciju i poboljšava apetit. Blagotvorno deluje na rad žučne kese, pospešuje razgradnju i sagorevanje masti. Može pomoći kod problema genitourinarnog sistema, podstiče menstruaciju.

Koristan kod problema respiratornog sistema:

za ublažavanje kašlja, kao ekspektorans, a kao antiseptik se koristi kod stanja astme, bronhitisa, laringitisa i upala pluća. U kozmetici, pošto deluje na povećanje sinteze kolagena i vraćanje gustine i čvrstoće kože kao i postizanje brzog efekta vraćanja tonusa koristi se u „anti-age“ kozmetici.

Ima i aktivno anticelulitno delovanje i sposobnost vraćanja elastičnosti koži posle promene u težini. Dezodirajući efekat je veliki, i koristi se za dugotrajno uklanjanje negativnih mirisa.

U kulinarstvu semenke kardamona se koristi uglavnom za aromatizaciju kafe i orijentalnih jela.

Vrhunski je i vrlo skup začin. Dodatak je i jelima i slatkišima ali i napicima. Arapi ga vole u kafi, a evropljani koji su probali kafu sa kardamomom, ne zaboravljaju više taj ukus i miris.

Greje telo, kao i menta, na primer i opušta mišiće. Idealno je za tople kupke ili inhalaciju u hladne dane. Ulje pomaže kod grčeva u mišicima, ali i kod spazmicnog, suvog kašlja, astme ili grčeva u stomaku. Stimuliše organizam, podstiče želudačnih sokova i enzima, pojačava peristatiku creva i izlučivanje.

Možete ga koristiti kod iscrpljenosti, apatije, anksioznosti, zebnje i konfuzije. Pomoći da se opustite i da učvrstite svoju odlučnost. Vratiće vam entuzijazam. Koristi se kao antiseptik za kožu, kod razlicitih infekcija, akni, bubuljica. Afrodizijak je, pojačava libido.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top