Soda bez aluminijuma Solvay 300g

530 RSD

Soda povećava PH vrednost – alkalizuje organizam regulišući kiselost.

Nema na zalihama

Soda bez aluminijuma Solvay 300g

Soda bez aluminijuma Solvay je naročito pogodna za oralnu upotrebu, izuzetne hemijske čistoće proizvedena po najvišim farmaceutskim standardima, prirodno bez sadržaja aluminijuma.

Derivat soli i prirodni pufer, odnosno supstanca koja stabilizuje vrednost PH faktora na 8,03.

Takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno “ bikarbonat“ spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kiseline koje oštećuju zube.

Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Lekari  je koriste čak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nemojte sa potcenjivanjem gledati na vašoj polici tu malu kesu za pečenje kolača.

Ne sadrži aluminijum je prirodno je sredstvo za neutralizaciju.

Sve hemikalije se mogu rangirati prema svom pH, meri kiselosti ili baznosti. Voda je , sa svojom pH vrednošću od 7, 0 neutralna.

Ako imate gorušicu možete da uzmete jednu kašičicu natrijum bikarbonata sa nekoliko kapi limunovog soka pomešanih u čaši vode. Sok od limuna pomaže da se oslobodi malo gasa koja soda može da izgradi kada se kombinuje sa želudčanom kiselinom.

Kada popijete ovaj penušavi lek, on će neutralisati hlorovodoničnu kiselinu transformišući je u bezopasni natrijum-hlorid i ugljen-dioksid.Ovaj efekat traje samo oko 30 minuta, ali nastupa skoro trenutno. Soda bikarbona kao lek za giht –  ovo oboljenje nastaje kao posledica prisustva i pojave jake mokraćne kiseline.

Upotrebom ovog  lekovitog praška poboljšavate i neutrališete pH vrednost u mokraći.Zbog toga je giht još jedna u nizu bolesti koje mogu da se saniraju uz pomoć natrijum bikarbonata.

Bakterije rastu u blago kiseloj sredini unutar mokraćne bešike. Kada imate infekciju, koktel sode i vode je savršeno piće posle večere.

Nemojte da koristite ovaj lek suviše često, jer je soda bogata natrijumom, koji može da poviši vaš krvni pritisak.

Smanjite količinu kiselina koje oštećuju zube uz pomoć sode bikarbone bez aluminijuma. Kiseline koje proizvode bakterije u ustima nadgrizaju zubnu gleđ.

Koristi se se za:

Alkalizacija organizama sodom:

Pola kafene kašičice rastvoriti u čaši vode i popiti. Kontinuirano korišćenje sode bikarbone obezbeđuje optimalnu pH vrednost želudačne flore čime se optimalizuje proces varenja kao i stepen iskorišćenosti hranljivih materija i minerala iz hrane.

Pasta za zube:

Naneti sodu bikarbonu na vlažnu četkicu za zube. Soda kao prirodni pufer neutrališe kiselost oralne regije.

Pranje voća i povrća:

Soda bikarbona temeljno i efikasno uklanja nečistoće sa voća i povrća, kao i ostatke voska i pesticida.

Uklanjanje mirisa:

Za uklanjanje zaostalih mirisa iz flašica, potopiti ih u mlaku vodu u kojoj je rastvoreno par kašika sode bikarbone i ostaviti da odstoje. Nakon toga, flašice isprati.

Pakovanje 300g Solvay

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top