Organski džem od šipurka 200g Nisha

370 RSD

Posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus šipurka, retko ko će ostati imun.

Organski džem od šipurka 200g

Organski džem od šipurka predstavlja pravo blago visokih šuma – njihova tamno ljubičasta pulpa sadrži prirodne antioksidante i vitamine A, B, C i B3.

Divlji šipurak je posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus, retko ko će ostati imun. Uskoro će se ovaj namaz naći na dnevnom meniju bar u sklopu jednog obroka.

Lekovitost šipurka:

Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge vitamine i minerale pa se koristi i za lečenje drugih oboljenja. Bitno je napomenuti da je vitamin C prilično nestabilan iako se kuvanjem ploda šipurka on ne gubi i dugo ostaje prisutan i stabilan u proizvodima .

Pored vitamina C, šipurak sadrži i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2 itd.. Šipurak sadrži pektin u velikim količinama, zatim tanin, flavonoid, proantocijanid, karoten, limunsku i jabučnu kiselinu, veliki broj minerala itd…

U plodu šipurka pored nabrojanih vitamina i velikog broja minerala nalaze se još i:

  • Voćni šećeri od 10-22%
  • Belančevina oko 4%
  • Izuzetno mali procenat masnoća, svega 05-07%
  • Pektina oko 25%

Pored vitamina sadrži i menerale. Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom.  Posebno je bogato dekstrinom, vanilinom i kiselinama.

Sastav:

divlji šipurak (75%), rektifikovani koncentrisani sok grožđa, koncentrisani sok jabuke, sredstvo za želiranje (pektin).

Napomena:

Pogodan za vegetarijansku ishranu .

Proizvedeno od 60g voća na 100g proizvoda.

Bez dodatog šećera.

Sadrži prirodno prisutne šećere.

Nakon otvaranja čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 3 dana.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 889 kJ / 215,7 Kcal

Masti 0g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 56g

od kojih šećeri 33g

Proteini 1g

So 0g

Pakovanje 200g Nisha 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top