Organski džem od šipurka 200g Nisha

370 RSD

Posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus šipurka, retko ko će ostati imun.

Organski džem od šipurka 200g

Organski džem od šipurka predstavlja pravo blago šuma sa Vlasinskog jezera. Njihova tamno ljubičasta pulpa sadrži prirodne antioksidante i vitamine A, B, C i B3.

Divlji šipurak je posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus, retko ko će ostati imun. Uskoro će se ovaj namaz naći na dnevnom meniju bar u sklopu jednog obroka.

Lekovitost šipurka:

Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge vitamine i minerale pa se koristi i za lečenje drugih oboljenja. Bitno je napomenuti da je vitamin C prilično nestabilan iako se kuvanjem ploda šipurka on ne gubi i dugo ostaje prisutan i stabilan u proizvodima .

Pored vitamina C, šipurak sadrži i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2 itd.. Šipurak sadrži pektin u velikim količinama, zatim tanin, flavonoid, proantocijanid, karoten, limunsku i jabučnu kiselinu, veliki broj minerala itd…

U plodu šipurka pored nabrojanih vitamina i velikog broja minerala nalaze se još i:

  • Voćni šećeri od 10-22%
  • Belančevina oko 4%
  • Izuzetno mali procenat masnoća, svega 05-07%
  • Pektina oko 25%

Pored vitamina sadrži i menerale. Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom. Posebno je bogato dekstrinom, vanilinom i kiselinama.

Sastav:

divlji šipurak (75%), rektifikovani koncentrisani sok grožđa, koncentrisani sok jabuke, sredstvo za želiranje (pektin).

Napomena:

Pogodan za vegetarijansku ishranu .

Proizvedeno od 60g voća na 100g proizvoda.

Bez dodatog šećera.

Sadrži prirodno prisutne šećere.

Nakon otvaranja čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 3 dana.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 889 kJ / 215,7 Kcal

Masti 0g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 56g

od kojih šećeri 33g

Proteini 1g

So 0g

Pakovanje 200g Nisha 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top