Pivski kvasac, osim što se koristi u proizvodnji piva, ima i lekovita svojstva koja pojačavaju imunitet organizma. Bogat je proteinima, ugljenim hidratima i posebno poznat kao izvor obilne količine vitamina B koji podržava zdravlje nervnog sistema.

Za razliku od običnog pekarskog kvasca namenjenog za hleb i kolače, pivski kvasac je idealan dodatak ishrani.

Može se koristiti u obliku praha pomešanog s vodom, čajem ili mlekom.

Sadrži vitamine B koji pomažu u regulisanju metabolizma i održavanju ravnoteže nervnog sistema, što je posebno važno u stresnim situacijama kada organizmu treba više ovih vitamina.

Pored toga, pivski kvasac obiluje belančevinama, aminokiselinama, mineralima i oligoelementima. Selen, prisutan u pivskom kvascu, usporava proces starenja.

Proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca iz proizvodnje piva.

Koristi se u ishrani dijabetičara, za tretiranje problema s organima za varenje i upalnim procesima jetre. Reguliše bakterije u crevima, inhibišući štetne bakterije dok istovremeno podstiče korisne mikroorganizme koji održavaju zdravu crevnu floru.

Pored toga, primetno je da konzumacija pivskog kvasca može ublažiti akne, pomoći u tretiranju ekcema i upalnih stanja kože, ojačati zube, kosu i nokte, regulisati apetit i doprineti dobrom raspoloženju.

Mnogi korisnici su primetili povećanu energiju i bolje opšte stanje nakon redovne konzumacije pivskvog kvasca.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top