Pivski Kvasac odgorčen 200g Macrobiotic

520 RSD

Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Pomaže kod neuroze, neuralgije, neuropatije, stresa, zamora kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora.

Pivski Kvasac odgorčen 200g

Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma.

Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara.

Pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora.

Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola. Preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.

Dejstvo:

Imunitet

Osnovna karakteristika je podizanje ukupnog imuniteta ljudskog organizma.

Dijete

U sastavu je skoro svih preparata koji se koriste za regulsanje telesne težine u cilju smanjenja telesne težine (umesto jednog obroka), povećanje (pre svakog obroka). Redovnom upotrebom dobija se optimalna telesna težina. Koristi se naročito tokom perioda posta.

Vegeterijanci

Optimalan je za sve oblike vegeterijanske ishrane.

Dijabetes

Pomaže kod dijabetesa jer smanjuje nivo šećera u krvi.

Jetra

Zbog visokog sadržaja holina poboljšava funkciju jetre i pomaže otklanjanju smetnji izazvanih bolestima jetre.

Oči

Preporučuje se kod očih obolenja.

Srce

Koristan u prevenciji arteroskleroze, aritmije i drugih srčanih obolenja i obolenja krvnih sudova, pa se posebno preporučuje osobama u rizičnim godinama. Preporučuje se za lečenje kod upale srčane kese.

Krvna

Dobar za poboljšanje krvne slike.

Deca

Treba ga redovno davati deci jer pozitivno utiče na fizički i mentalni razvoj, zbog visokog sadržaja fosfora koji pospešuje inteligenciju. Stimuliše apetit kod dece koja ga nemaju.

Reuma

Koristan u lečenju i kod bolova kičme, išijalgije i sl.

Probava

Pomaže digestivne funkcije. Retko ko oseća težinu u stomaku ili mučninu ako redovno uzima pivski kvasac. Veoma je koristan protiv konstipacije (zatvora) jer pospešuje rad creva.

Stres

Izvrstan je protiv stresa zbog velike količine B vitamina koji su neophodni za dobru ravnotežu ukupnog neurovegetativnog sistema.

Antibiotok

Pivski kvasac je prirodni antibiotik, kontroliše bakterije koje bi mogle da budu štetne po organizam (stafilokoke, salmonella), a istovremeno podstiče učinak bakterija koristan zq dobar rad creva.

Trudnice

Preporučuje se u trudnoći jer ima preventivno svojstvo protiv anemije, smanjuje rizik od ranijeg porođaja, a zbog prisustva folne kiseline pospešuje razvoj i zdravlje buduće bebe.

Koža

Upotrebljava se i kao jelo i kao dodatak za kozmetičke maske, za kratko vreme čini kožu čvrstom i blistavom. Pomaže da akne brzo nestanu, a vrlo je efikasan kod ekcema, upala i infekcija kože.

Način upotrebe:

Razmutiti u čaši vode, soka ili jogurta u količini 15 – 20 grama, za odrasle (2 supene kašike) i 10 grama za decu (kafena kašika) Koristi se u redovnoj ishrani kao dopuna namirnicama deficitarnim vitaminima grupe B i proteinima, može se dodati u supu, čorbu, drugo jelo, a prema uputstvu o količini.

Ova doza koristi se 6-8 nedelja, a zatim se pravi pauza od 4 nedelje, da bi se ciklus posle toga nastavio.

Sastav:

100% pivski kvasac inaktivisan odgorčen u prahu.

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top