Astragalus čaj 100g

1.150 RSD

Astragalus poseduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva. Pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama.

Astragalus čaj 100g

Astragalus kao čaj se koristi za jačanje imuniteta ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povečanje snage u slučaju hroničnog umora i nedostatka energije.

Astragalus membranaceus biljka kineske tradicionalne medicine upotrebljavana hiljadama godina, često u kombinaciji sa drugim biljem. Hiljadama godina primenjivala za lečenje najrazličitijih zdravstvenih tegoba u kineskoj tradicionalnoj medicini.

Zna se da ima izvanredna antiuopalna, antibakterijska i diuretička svojstva, pomaže organizmu da se odupre različitim virusnim infekcijama.

Povećava proizvodnju interferona, imunološkog faktora koji sprečava da se virusi razmnože.

Ovo je rezultat studija i istraživanja američkog instituta za rak sprovedenih u poslednjih desetak godina  i dokazano je da astragalus biljka jača imunitet. Naime, pacijenti koji su uzimali ovu biljku za vreme terapije i zračenja oporavljali su se znatno brže i pritom su živeli duže od onih koji je nisu primenjivali .

Astragalus se pokazao delolvornim i u slučaju perifernih vaskularnih bolesti i poremećaja periferne cirkulacije.

U kombinaciji sa korenom od ašvagande pokazalo kao veoma delotvorna i snažna zaštita od stresa.

U kombinaciji sa biljkom ehinaceom predstavlja odličnu zaštitu od infekcija sluzokože (u slučaju gripa i prehlade kao i povišene temperature). Preporučuje se i obolelima od šećerne bolesti, provereno je i delotvorno  sredstvo za regulisanje krvnog pritiska i dokazano čuva i štiti jetru.

Ekstrakt od astragalusa preporučuje se kod lečenja kancera i to obolelima koji primaju radioterapiju i hemoterapiju. Ovaj ekstrakt jača imunološki sistem i podstiče ga u daljoj borbi protiv razvoja ćelija kancera.

Povećava proizvodnju i aktivnost leukocita(belih krvnih zrnaca), podiže energetski nivo (u slučaju malaksalosti i hroničnog umora). Takođe poboljšava apetit obolelih od karcinoma,poboljšava pamćenje i unapređuje mentalne funkcije starih ljudi, astragalus koren ubrzava zarastanje rana.

U Astragalusu je identifikovano nekoliko hemijskih sastojaka koji bi mogli biti potencijalna aktivna jedinjenja. Uključujući polisaharide, flavonoide, saponine, glikozide, aminokiseline i minerale od kojih je najznačajniji selen. Poseduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva. Pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama.

Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu ovog napitka sa Echinaeceom na prvi znak prehlade, a u kombinaciji sa Žen šenom deluje snažno protiv stresa. Preporučuje i obolelim od dijabetesa, za snižavanje krvnog pritiska, a dokazano je i da štiti jetru.

Kao dodatak ishrani može da:

  • Stimuliše imunološki sistem
  • Smanjuje rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja
  • Redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih
  • Podiže energetski nivo ljudskog organizma (kod hroničnog umora i malaksalosti)
  • Poboljša apetit kod bolesnika
  • Unapređuje mentalne funkcije, što se primećuje naročito kod starih ljudi
  • Ubrzava zarastanje rana

Način upotrebe :

Bezbedan je za upotrebu u preporučenim dozama i može se uzimati sa drugim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog efekta.

Preporučeno doziranje sušenog korena Astragalusa je 5-20g dnevno u obliku čaja .5g se kuva u 3dcl vode oko pola sata na blagoj vatri, procedi i pije po želji začinjeno medom i limunom.

Pakovanje 100g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top