Čaj od Hmelja 100g

370 RSD

Nema na zalihama

Čaj od hmelja 100g

Čaj od hmelja sadrži različita eterična ulja, kao i razne minerale i vitamine, koji daju ovoj biljci terapeutske prednosti. Eterična ulja koja se nalaze u hmelju su: mircen, kariofilen, farnesen i humulen.

Ova ulja imaju nekoliko moćnih terapeutskih svojstava, uključujući anti-inflamatorno (protiv upale) i antiseptično svojstvo.

Vitamini koji se nalaze u hmelju uključuju vitamine C, E i B6. Ovi sastojci imaju snažne antioksidantne osobine koje mogu pomoći u zaštiti tela od bolesti, jačaju imuni sistem i usporavaju proces starenja organizma.

Hmelj takođe sadrži vrstu flavonoidnog jedinjenja koje se zove ksantohumol, za koji se veruje da ima anti-inflamatorno, antibakterijsko, antivirusno, anti-tumorsko i dejstvo protiv zgrušavanja krvi.

Hmelj kao lek se koristi za:

Sastav:

Nadzemni deo hmelja (Lupuli strobuli)

Osobine:

Hmelj sadrži monoterpene, seskviterpene (humulen i beta-kariofilen), linalool, organske kiseline, fitoestrogene, humulon, lupulon, tanine, holin i gorke sastojke.

Aktivni sastojci  hmelja deluju umirujuće na nervni sistem i uspostavljanje normalnog sna. Gorki sastojci povoljno deluju na apetit i regulisanje varenja kao i ublažavanje crevnih grčeva, a fitoestrogeni povoljno deluju na hormonski status kod žena. Lekoviti sastojci hmelja pokazuju i antebakteriski efekat.

Preporučuje se :

kod uznemirenosti, nervoze, neuralgija i nesanice. Takođe se preporučuje za uspostavljanje hormonalne ravnoteže i ublažavanje tegoba tokom perioda pre-menopauze i menopauze. Primenjen spolja za ispiranje, povoljno deluje na epitelizaciju i zarastanje rana.

Ograničenja u upotrebi :

Upotreba Čaja od šišarica hmelja se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti :

istovremena upotreba sa antidepresivima, sedativima i alkoholom može dovesti do potenciranja njihovog dejstva.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu šišarica hmelja preliti sa 150 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti i piti 2-3 šolje čaja dnevno.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top