Sale!

Sirup od Crne Zove 125ml Ava Zova

1.099 RSD

Crna zova poboljšava elastičnost krvnih sudova, kod povišenih masnoća i šećera u krvi, smanjuje nivo mokraćne kiseline. Ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa.

Nema na zalihama

Sirup od Crne Zove 125ml 

Sirup od crne zove se preporučuje za jačanje imunog sistema i podizanje odbrambenih sposobnosti organizma. Tako što inhibira rane faze infekcije blokirajući ključne virusne proteine odgovorne za vezivanje virusa i njegov ulazak u ćelije domaćina.

Sastav: Šećer, voda, plod zove (Sambucus nigra), regulator kiselosti: limunska kiselina, list zelenog čaja aromatizovan aromom jasmina, konzervans: natrijum – benzoat

Crna zova deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori.

Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.

Brojne studije i analize su potvrdile lekovitost crne zove i otkrile da njen plod sadrži preko 40 aktivnih sastojka, flavonoida, polifenola, antocijanine, minerale i vitamine, koji se udruženo i uspešno bore protiv virusne infekcije. Bogata jevitaminom C u 100g bobica nalazi se 6-35mg vitamina C što je gotovo 60% dnevne preporučene doze ovog vitamina.

Crna zova obiluje fenolnom kiselinom i polifenolom koji je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa. Sadrži sledeće flavonoide važne za zdravo funkcionisanje ćelija: kvercetin, kemferol i izorhamnetin, antocijaninima.

Ove komponente daju bobicama crne zove karakterističnu tamnu crno ljubičastu bolju i veoma su snažni antiokidansi koji ispoljavaju izražena antiupalna svojstva.

Crna zova sadrži antioksidante koji pojačavaju prirodni imunološki odgovor tela. Bobice sadrže flavonoide koji imaju antiinflamatorna (protivupalna) dejstva, kao i antioksidativne, analgetičke i antipiretičke efekte.

Klinička ispitivanja ukazuju da aktivna jedinjenja u crnoj zovi mogu skratiti trajanje simptoma gripa nakon što se osoba razboli za oko 3 dana.

Sinergiju između kvercetina kojim bobice obiluju i polifenola iz zelenog čaja najpre su opisali naučnici sa Univerziteta Rutgers navodeći da ovakva kombinacija pruža izuzetnu podršku imunitetu našeg tela. Sastojci sadržani u crnoj zovi, posebno pospešuju zdravlje gornjeg respiratornog sistema. Za ove aspekte odgovoran je flavonoid kvercetin.

Rutin, još jedan flavonoid kojim bobice crne zove obiluju, podržava viskoznost, elastičnost krvnih sudova, pomažući im da budu jaki. Takođe podržava zdrav odgovor tela na povremene bolove u zglobovima i mišićima za zdrave osobe.

Pored navedenog, neka ispitivanja ukazuju da preparati na bazi crne zove mogu uticati na smanjenje nivoa mokraćne kiseline u krvi. Povišena mokraćna kiselina povezana je sa povišenim krvnim pritiskom i negativnim efektima na zdravlje srca.

Može pomoći u lučenju insulina i tako poboljšai nivo šećera u krvi. Zbog svojih antioksidativnih svojstava sirup se koristi da smanji holesterol u krvi, poboljša vid, unapredi zdravlje i snagu vašeg srca.

Sok od crne zove u sebi sadrži veliki broj značajnih supstanci, a neke od njih su organski pigmenti, tanin, karotenoidi, aminokiseline, vitamine A, B i C u velikim količinama.

Fenolna jedinjenja u obliku flavonoida prisutna u ekstraktu crne zove takođe su pokazala sposobnost blokiranja prodiranja i infekcije GHOST ćelija virusom HIV-1 (Fink, Roschek i Alberte, 2009).

Takođe je demonstrirana antibakterijska aktivnost ekstrakta crne zove u odnosu na gram pozitivne Streptococcus piogenes. Pruža mogućnost dobre podrške imunom sistemu.

Lekovito dejstvo utvrđeno je kod:
 • Respiratornih bolesti
 • Prehlade i gripa
 • Kardiovaskularnih bolesti
 • Dijabetesa i gojaznosti
 • Kod oštećenih krvnih sudova
 • Kod visokog krvnog pritiska
 • Kod smanjenja mokraćne kiseline
 • Kod bolova u mišićima i zglobovima.

Potvrđen je značajan uticaj na imuni sistem :

 • Antivirusno (blokira virus)
 • Antibakterijsko
 • Antifungalno delovanje

Način upotrebe:

Sirup se pije 5ml dnevno (najviše 10ml). Piti 2 nedelje, nakon čega se pravi pauza od 7 dana. Nakon otvaranja, bočicu držati u frižideru.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top