Cikorija Franck 250g
Cikorija predstavlja prirodni izvor oligofruktoze i inulina, ključnih sastojaka koji aktivno utiču na regulaciju hormona gladi i podržavaju zdravu probavu.
Svojstva koja je čine izuzetno korisnom u lečenju različitih stanja proizlaze iz njenog bogatog hemijskog sastava.
Inulin, dominantan sastojak u cikoriji, predstavlja specifičnu vrstu biljnih vlakana poznatu kao fruktani, koje se nalaze u voću, povrću i drugim biljkama.
Inulin je prisutan u visokom procentu, oko 50%, zajedno s glikozidima koji su složena organska jedinjenja sa značajem u prirodnoj medicini.
Jedan od specifičnih glikozida je intibin, odgovoran za njen karakterističan gorak ukus. Ova biljka se tradicionalno koristi za podršku gastrointestinalnom traktu i lečenje bolesti želuca i creva.
Pored toga, bogata je antioksidansima poput vitamina A, C i E, pružajući podršku imunitetu i opštem zdravlju organizma.
Važno je istaći da cikorija pruža mineralni kompleks koji uključuje kalijum, mangan i magnezijum, što je posebno korisno u održavanju elektrolitne ravnoteže organizma.
Koren cikorije se posebno ističe kao izvor najviše vitamina, minerala i oligoelemenata, čineći ga ključnim sastojkom u prirodnom lečenju.
Osim toga, Franck cikorija je dostupna u formi prženog korena, pružajući jednostavan način za pripremu ukusne crne kafe koja je bogata aromom i blagotvornim svojstvima.
Način pripreme:
U 4 dl vode (dovoljno za dva napitka) stavite jednu kašiku (oko 12 g) , zagrejte dok ne proključa i ostavite da se slegne kavovina. Odlijte pola kuvanog napitka, dodajte mleko i zasladite po želji ( medom, šećerom, agava sirupom.. ). Jedan obrok sadrži oko 20 % minimalno potrebne dnevne količine inulina.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetske vrednosti 1578kJ/373kcal
Masti 1g
od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljeni hidrati 78g
od kojih šećeri 4g
Vlakna 9g
Belančevine 6g
So 0g
Pakovanje 250g Franck
Cena se ažurira redovno