Crveno Sočivo 100g

39 RSD

Za dijabetičare sočivo predstavlja sjajan izbor, jer stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje i osobama koje imaju insulinsku rezistenciju i hipoglikemiju.

Crveno Sočivo 100g

Crveno sočivo je tradicionalna namirnica u ishrani mnogih naroda.Posle soje od svih mahunarki sočivo sadrži najveći odnos proteina po kaloriji, prehrambenih vlakana i ostalih esencijalnih nutrijenata.

Od minerala sadrži veće količine gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka, molibdena, kalijuma, a bogato je i vitaminom B. Preporučuje se u vegetarijanskoj ishrani, dok se zbog velike količine purina ne preporučuje u ishrani obolelih od gihta.

Visoka hranljiva vrednost ove mahunarke zapravo je pokazatelj da je ovo zdrava namirnica koja će vam biti od pomoći kada je u pitanju prevencija, ali i lečenje mnogih čestih bolesti današnjice. Koliko je dobro za zdravlje govori činjenica da ono provereno snižava nivo holesterola u krvi.

Zahvaljujući tome, sočivo ujedno pomaže pri uklanjanju rizika od srčanih oboljenja, kao i moždanog udara, a vaše arterije će biti zdrave, elastične i zaštićene od sužavanja.

Od davnina je poznato da oni koji jedu hranu bogatu vlaknima imaju veoma male šanse da obole od kardiovaskularnih bolesti.

Obzirom da je za srce jedan od najboljih saveznika u borbi protiv oboljenja koja mogu da naškode ovom vitalnom organu.

Preporučuje se da ga jedu i zdravi, a posebno i oni koji su već imali zdravstvenih problema. Magnezijum iz ovih crvenih zrna će vam pomoći da poboljšate krvotok, a sama krv će biti bogatija kiseonikom.

Pošto vam je već poznato da sočivo sadrži kalorije u izuzetno malim količinama, ali i da je u njemu prisutna velika količina vlakana, možemo reći da je jedna od boljih dijetetskih namirnica.

Pomoćiće vam da oslabite i rešite se suvišnih kilograma, daće vam osećaj sitosti i omogućiti bolje varenje hrane.

Zajedno sa tim, eliminisaćete svaki rizik od dobijanja sindroma iritabilnog creva, a uspešno ćete se osloboditi i problema sa zatvorom.

Ukoliko ga budete konzumirali redovno, vlakna koja su pogodna za probavu pomoćiće vam da se u vašim crevima, kao i u organizmu, bolje transportuju ugljeni hidrati. Samim tim, za dijabetičare predstavlja sjajan izbor, jer stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje i osobama koje imaju insulinsku rezistenciju i hipoglikemiju.

Kako je bogato gvožđem pravi je izbor kada je u pitanju borba protiv malokrvnosti.

Naročito se preporučuju crvena sočiva za decu koja su najviše podložna ovom zdravstvenom problemu, kao i za žene tokom menstrualnog ciklusa. U ovim slučajevima, najbolje je da se pripremi čorba od koja će organizmu dati neophodnu količinu gvožđa.

Priprema :

Pre kuvanja ne potapa u vodi, a kuvanje traje od 25 do 45 minuta. Mekše od drugih sočiva, brzo se raskuva, pa ima kašastu konzistenciju koja je odlična za pripremanje namaza.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 5kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top