Dekstroza sa ukusom narandže 250g Macrobiotic

160 RSD

Dekstroza brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospešuje ugradnju proteina.

Nema na zalihama

Dekstroza sa ukusom narandže 250g

Dekstroza obogaćena sa ukusom narandže brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospešuje ugradnju proteina. Dekstroza je ugljeni hidrat, a ugljeni hidrati su osnova ishrane.U našoj kulturi 40 – 55 % energije dolazi iz ugljenih hidrata iz hrane, masti i proteini čine ostatak.

Glavna odlika je brzina usvajanja, naravno u zavisnosti od kompleksnosti samog ugljenog hidrata. U svakom slučaju hrana će se razgraditi do osnovne gradivne jedinice, a to je glukoza (drugi naziv za dekstrozu).

Svaki živi organizam iziskuje energiju za funkcionisanje. Glukoza je ključni igrač kada je reč o energetskim procesima u ćelijama.

Najveći potrošač energije u telu nisu mišići (kako bi većina posumljala) već mozak. Centralni nervni sistem konzumira najveći deo energije, dok su mišići sledeći najbitniji konkurent. Mozak u najvećoj meri koristi glukozu kao gorivo, trošeći više od polovine raspoložive glukoze.

Sastav:

dekstroza , prirodno identična aroma narandže, prirodna boja, limunska kiselina.

U stresnim situacijia čak i do 90%. Otežavajuća okolnost je što sam mozak ne može skladištiti mnogo glukoze. Veći deo uzima iz krvotoka ili iz jetre.

Naravno suplementacija u momentima velikog umnog ili fizičkog napora će u mnogome pomoći mozgu i mišićima da daju svoj maksimum.

Dodatak ishrani u prahu sa visokim sadržajem ugljenih hidrata namenjen da zadovoljava energetske zahteve osoba, pogotovo sportista.

Nakon vrlo intenzivnog ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečno prugastom mišiću.

Ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon vrlo intenzivnog ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečno prugastom mišiću.

Za sportiste:

Zašto je koristiti u toku, pre i posle treninga?

D-Glukoza ili grožđani šećer predstavlja vredan izvor brze energije. Svi drugi ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste za energetske svrhe.

U ovu transformaciju se ulaže vreme i energija, te organizmu ostaje manji iznos za mišićne potrebe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi.

Unos potrebne količine dekstroze brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospešuje ugradnju proteina.

Može se upotrebljavati sa vodom pre, za vreme i nakon treninga jer obezbeđuje energiju, a da pri tom ne opterećuje organe za varenje (jer se i ne vari).

Na njenom transportnom sistemu može se bazirati unos kreatina ili amino kiselina. Koliko je ovo čist i delotvoran izvor metaboličke energije možda najbolje ilustruje podatak da se u obliku vodenog rastvora u medicini koristi za infuziju koja ide direktno u krvotok.

Preporučena upotreba:

Supenu kašiku praha (oko 20-25g) rastvoriti u 2-3 dl vode u toku treninga i neposredno posle treninga.

Koristan učinak se postiže uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora pri ukupnom uzimanju 4 g po kg telesne mase.

U dozama, u prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorišćavanja zaliha glikogena u poprečno prugastom mišiću.

Pakovanje 250g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top