Dekstroza grožđani šećer 250g Macrobiotic

135 RSD

Ugljeni hidrati dekstroze doprinose oporavku normalne funkcije mišića.

Dekstroza grožđani šećer 250g Macrobiotic

Dekstroza, poznata i kao grožđani šećer, predstavlja vitalni ugljeni hidrat koji je ključan za ishranu i podršku energetskim procesima u organizmu. Ova supstanca, koja se često koristi kao dodatak ishrani u prahu, posebno je važna za osobe koje se bave sportom ili su izložene fizičkom naprezanju.

Glukoza je osnovni izvor energije za sve ćelije u organizmu, posebno za mozak i mišiće.

U trenucima intenzivne aktivnosti, kao što je vežbanje, potreba za glukozom se povećava kako bi se održala energija i ublažio umor mišića.

Kao brzorastući ugljeni hidrat, dekstroza se lako apsorbuje i koristi, pružajući organizmu trenutni izvor energije. To je posebno korisno tokom i nakon fizičke aktivnosti. Tada mišići zahtevaju dodatnu podršku kako bi se oporavili i obnovili zalihe glikogena.

Osim što podržava energetske potrebe, dekstroza ima i ulogu u zaustavljanju razgradnje mišićnog tkiva nakon treninga. To doprinosi izgradnji mišićne mase.

Takođe, pospešuje apsorpciju proteina u mišiće, što je ključno za oporavak i regeneraciju tkiva.

Uzimanje dekstroze pre, tokom i nakon treninga pomaže u održavanju energije i smanjenju umora, pružajući potrebnu podršku telu u procesu oporavka. Može se lako rastvoriti u vodi i konzumirati tokom treninga ili odmah nakon njega kako bi se maksimalno iskoristile njene koristi.

Ovaj čist izvor energije, koji se koristi čak i u medicinske svrhe u vidu infuzija. Može biti od koristi i u drugim situacijama kada je potrebno brzo dopuniti nivo energije, poput situacija intenzivnog umora ili smanjene koncentracije.

Upotreba:

Punu supenu kašiku praha (oko 20-25g) rastvoriti u 2-3 dl vode u toku treninga i neposredno posle treninga

Nutritivna vrednost na 100g

Energetska vrednost 375 kcal

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 100g

Masti 0g

Pakovanje 250g Macrobiotic 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top