Đumbir u prahu 100g
Đumbir u prahu se koristi za lečenje prehlade, da olakša disanje, za smirivanje kašlja, protiv bronhitisa, kao i za snižavanje temperature. Kao začin u paradajz čorbi smanjuje gorušicu. Davno je u Kini nastala formula koju možete da koristite za jačanje odbrambenog sistema od virusa.
Zbog visokog sadržaja antioksidanasa, kao i zbog svojih analgetskih, antiupalnih i antibakterijskih svojstva.
Đumbir ima izraženo lekovito dejstvo i dobar je saveznik u borbi protiv raznih upala i zapaljenja, kao što su:
- kašalj,
- migrena,
- povraćanje,
- zatvor,
- gojaznost,
- kardiovaskularna oboljenja.
Osim toga, đumbir pozitivno deluje i na:
- metabolizam,
- ubrzava cirkulaciju,
- uklanja toksine,
- regeneriše tkiva.
Koristi se i protiv iscrpljenosti i umora, jer podiže energiju u organizmu. Najbolji učinak daje u kombinaciji sa limunom.
Dobar je saveznik i u lepoti i zdravlju kože i kose jer eliminišući toksine i ubrzavajući cirkulaciju on usporava starenje, pomaže u uklanjanju akni i toniranju lica. Ojačava koren dlake i pomaže u borbi protiv peruti, pa je opšti saveznik u svakom problemu.
Uputstvo:
Đumbir se koristi kao začin za pečurke, meso i ribu, pirinač i jela od povrća kao i za pripremu kolača,medenjaka, likera, sirupa i toplih napitaka. Davno u Kini nastala je formula koju možete da koristite za jačanje odbrambenog sistema od virusa.
Potrebno je 2 kafene kašike sladića i 1 kafenu kašiku đumbira u prahu preliti sa 500 ml vode. Kad voda počne da ključa, smanjiti vatru i ostaviti 20-tak minuta na šporetu.
Nakon toga sklonite čaj sa šporeta, jednu polovinu čaja popijte odmah a drugu polovinu popijte u drugom delu dana. Obavezno podgrejte čaj.
Za lečenje prehlade možete napraviti sledeći napitak: dobro promešajte po ½ kašičice đumbira u prahu, bibera i karanfilića. U šolju tople vode dodajte pola kašičice ove mešavine i pijte tri puta dnevno (1 šolja 3 puta dnevno).
Pakovanje 100g
Original pakovanje 1kg