Etarsko ulje ricinusa 100ml Devera

390 RSD

Etarsko Ulje Ricinusa: Prirodna Nežna Nega i Lekovita Svojstva

Bogatstvo Vitamina E i Ricinoleične Kiseline

Etarsko Ulje Ricinusa 100ml: Prirodna Nežna Nega i Lekovita Svojstva

Bogatstvo Vitamina E i Ricinoleične Kiseline

Etarsko ulje ricinusa je bogato vitaminom E i ricinoleičnom kiselinom, koja deluje snažno protiv gljivica i bakterija. Ovo ulje, dobijeno iz semenki biljke ricinus (Ricinus communis), vekovima je poznato po svojim lekovitim svojstvima. Još u drevnom Egiptu i Grčkoj, ricinusovo ulje se koristilo za medicinske svrhe, a kasnije i kao gorivo. Od 16. veka koristi se u medicini, dok je od 18. veka poznato po svojim laksativnim svojstvima koja olakšavaju probleme u želudačno-crevnom traktu.

Masaža i Obloge sa Ricinusovim Uljem

Ricinusovo ulje sadrži čak 90% ricinoleične kiseline, što ga čini jednim od najlekovitijih ulja. Koža ga lako upija, omogućavajući brz prodor u limfni sistem i podstičući eliminaciju toksina iz organizma. Pakovanja sa ricinusovim uljem su efikasna za smanjenje upala, ublažavanje bolova tokom menstruacije i detoksikaciju jetre. Masaža ovim uljem može pomoći kod tumora dojki, artritisa i reumatizma, dok kod dojilja može podsticati proizvodnju mleka.

Nega Kože

Ulje ricinusa je izuzetno efikasno u zaštiti kože od spoljnih faktora, formirajući hidrolipidni zaštitni sloj koji zadržava vlagu na površini kože. Usporava proces starenja kože, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina. Takođe se pokazalo delotvornim u borbi protiv gljivica, plesni, parazita i bakterija, što ga čini korisnim u lečenju raznih kožnih oboljenja. Uklanja mitisere, bubuljice i perut, a takođe podstiče rast kose, trepavica i noktiju. Zahvaljujući svojim dezinfekcionim svojstvima, ulje ricinusa je cenjen sastojak u sredstvima za skidanje šminke.

Upotreba

  • Za kožu: Par kapi ulja lagano umasirati u kožu na željeno područje.
  • Za kosu: Malu količinu ulja umasirati u vlasište i duž cele kose, ostaviti 30 minuta, zatim isprati.

Sastav

  • Ricinus Communis Seed Oil

Etarsko ulje ricinusa pruža sveobuhvatnu negu i zaštitu za vašu kožu i kosu, čineći je zdravom, hidriranom i punom sjaja. Iskoristite lekovita svojstva ovog prirodnog ulja za poboljšanje svog zdravlja i lepote.

Mere opreza

Samo za spoljnu upotrebu.

Pakovanje 100ml Devera

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top