Kombu alge (kelp) 250g

970 RSD

Kombu, Laminaria Japonica ili Kelp Alge: Moćni Saveznici Zdravlja

Kombu, Laminaria Japonica i Kelp Alge: Moćni Saveznici Zdravlja

Kombu alge, Laminaria Japonica i Kelp alge, prepoznate po svojoj izuzetnoj hranljivosti, predstavljaju dragocen dodatak ishrani koji obiluje esencijalnim mineralima, vitaminima i drugim hranljivim materijama.

Hranljiva Vrednost Algi

Ove alge su bogate proteinima, kalcijumom, jodom, magnezijumom, gvožđem, folatom i vitaminom C, pružajući vašem organizmu esencijalne nutrijente potrebne za optimalno funkcionisanje.

Zdravstvene Prednosti Kelp Alge

Kelp alga je izuzetno bogata mineralima, uključujući kalcijum, kalijum, natrijum, gvožđe, fosfor i jod. Ovi minerali imaju ključnu ulogu u jačanju kostiju, regulisanju krvnog pritiska, podržavanju rada srca i bubrega, kao i održavanju zdravog nivoa tečnosti u organizmu.

Kombu Alge: Za Zdravo Srce i Tiroidnu Žlezdu

Kombu alge se tradicionalno koriste za prevenciju i lečenje raznih oboljenja, uključujući artritis, poremećaje tiroidne žlezde i visok krvni pritisak. Bogatstvo jodom u kombu algama pomaže u regulisanju funkcije tiroidne žlezde, dok drugi nutrijenti podržavaju zdravlje srca i bubrega.

Laminaria Japonica: Za Funkciju Mozga i Srca

Laminaria Japonica, poznata i kao tamne alge, obogaćena je vitaminima B1, B2 i niacinom, koji poboljšavaju funkciju mozga, nervnog sistema i jačaju zidove krvnih sudova, smanjujući rizik od ateroskleroze.

Korišćenje Algi u Ishrani

Alge se dodaju u razna jela kako bi se poboljšala njihova hranljiva vrednost i ukus. Pripremaju se kuvanjem 15 minuta, nakon čega se isperu i dodaju mahunarkama ili povrću tokom kuvanja.

Prednosti Korišćenja Algi

  • Regulisanje rada tiroidne žlezde zbog visokog sadržaja joda
  • Jačanje imunog sistema i povećanje energije
  • Podrška zdravlju srca, bubrega i kostiju
  • Sprečavanje nadutosti stomaka i regulacija tečnosti u organizmu
  • Smanjenje rizika od raka i delovanje protiv upala
  • Obnavljanje kože i podrška varenju

Uputstvo za Upotrebu

  • Operite alge tekućom vodom i kuvajte 15 minuta.
  • Dodajte komadić alge dužine 5-6 cm mahunarkama ili povrću prilikom kuvanja kako bi postale lakše za probavu.
  • Za jela s povrćem, nakon natapanja narežite algu i kuvajte je s povrćem 40 minuta.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 871 kJ / 210 kcal

Masti 3g

od kojih zasićene masne kiseline 1g

Ugljenihidrati 21g

od kojih šećeri 0g

Belančevine 7g

So 6g

Napomena :

Pogodno za vegane.

Pakovanje 25og

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top