Organski Agava sirup 330g Biošpajz

580 RSD

Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

 

 

Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

Biošpajz organski agava sirup je 100% prirodni zaslađivač dobijen iz listova plave agave, koja se vekovima uzgaja u Meksiku. Ovaj sirup je izuzetno sladak, čak 30% slađi od šećera, i predstavlja zdraviju alternativu za šećer i veštačke zaslađivače. Još su drevni Asteci koristili agavu jer su prepoznali njegova antibakterijska svojstva i koristili agavu za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i lečenje rana.

Karakteristike

  • 100% organski prirodni zaslađivač
  • Bez glutena 
  • Nizak glikemiski indeks
  • Sadrži Inulin i biljna vlakna

Šta je agava sirup?

Sirup od agave se dobija iz listova same biljke, čija je prosečna starost između 7 i 15 godina. Važno je naglasiti i da se koriste listovi ove biljke za izradu grubog platna, dok ako se sveže lišće agave usitni, te previje na ranu ili opekotinu, tkivo će vrlo brzo biti obnovljeno. Posebno interesantno je i brašno koje se pravi od semenki ove biljke.

Prednosti

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je nizak glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju. Ukusan prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.

Mineralna Podrška

Bogat gvožđem, kalcijumom, cinkom, kalijumom i manganom, pruža značajnu podršku organizmu. Njegova konzumacija može pozitivno uticati na zaceljivanje rana i opekotina zahvaljujući prisustvu saponina, koji doprinose smanjenju holesterola i imaju potencijalno antikancerogeno dejstvo.

Prijatelj Digestivnog Sistema

Agava sadrži inulin i prirodna vlakna koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema i regulišu varenje, čineći ga korisnim za osobe koje pate od opstipacije. Sa niskim glikemijskim indeksom od samo 17, polako se apsorbuje u organizmu, ne uzrokujući nagle skokove nivoa glukoze u krvi, što ga čini preporučljivim za dijabetičare i one koji vode računa o unosu šećera.

Kulinarska Upotreba

Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.  S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (kj/kcal) 1398/329

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 81g

Od kojih šećeri 70g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 330g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Korpa
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top