Stevia u tabletama 300kom

960 RSD

Ne sadrži ni kalorije ni ugljene hidrate i glikemijski indeks joj je 0.

Stevia u tabletama 300kom

Stevia u tabletama je prirodni ekstrakt biljke stevije (Stevia rebaudiana). Ekstrakti stevije mogu biti i do 150-300 puta slađi od šećera.

Ishrana i kancer donosi izveštaj o laboratorijskoj studiji u kojoj je po prvi put u povezan unos stevije sa redukcijom raka dojke. Primećeno je da steviozid pospešuje apoptozu (smrt ćelija) kancera i redukuje neke stresne putanje u telu koje doprinose razvoju kancera.

Upotreba umesto belog šećera može da bude izuzetno korisna za dijabetičare koji treba u što većoj meri da izbegavaju konvencionalni šećer u ishrani .

Zaslađivač biljnog porekla koji sadrži nula kalorija.

Ako odlučite da zamenite po zdravlje opasan kuhinjski šećer visoko kvalitetnim ekstraktom stevie i umereno ga koristite, to će vam pomoći ne samo da smanjite ukupni dnevni unos šećera, već i unos kalorija.

Održavanjem unosa šećera i kalorija u zdravim granicama možete da sprečite gojaznost, kao i više zdravstvenih problema vezanih za gojaznost, kao što su dijabetes i metabolički sindrom.

Za neke glukozide u ekstraktu stevie je pronađeno da skupljaju krvne sudove i povećavaju izbacivanje natrijuma. Dve stvari koje su veoma korisne za održavanje krvnog pritiska u granicama zdravih vrednosti.

Procena izvršena u dve dugoročne studije (u trajanju od jedne i dve godine), daje nadu da stevija može biti od pomoći u snižavanju krvnog pritiska kod pacijenata sa hipertenzijom. Podaci iz kraćih studija (jedan do tri meseca), međutim, nisu potvrdili ove nalaze.

Sastav:

ekstrat stevie 95% , sredstvo protiv zgrudvavanja (natrium-hidrogenkarbonat), regulator kiselosti (mononatrium-citrat), L-leucin

Tablete se koriste kao zaslađivač svuda gde se koristi i šećer:

za slađenje kafe, čaja, osvežavajućih napitaka. pripremu pekmeza, kolača, testenina, soseva i raznih drugih jela.

Stevija ne sadrži ni kalorije ni ugljene hidrate i glikemijski indeks joj je 0. Zbog toga je bez opasnosti mogu koristiti dijabetičari. Pošto ne sadrži kalorije, odlična je i za one koji drže dijete. Jedna tabletica odgovara otp. 3g šećera. Ne sadrži kalorije i glikemijski indeks je nula.

Pakovanje 300kom

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top