Organski kakao 250g Vegana
Organski kakao, uzgajan na plantažama u Ekvadoru, ističe se kao izuzetno kvalitetan proizvod globalno zahvaljujući svojim visoko vrednim nutritivnim karakteristikama i detaljno kontrolisanom procesu proizvodnje.
Bogat antioksidansima, ovaj kakao pruža zaštitu organizmu od bolesti i štetnih efekata slobodnih radikala, koji su poznati kao glavni uzrok procesa starenja. Njegova značajna vrednost leži u visokoj koncentraciji antioksidanasa poput polifenola, katehina i epikatehina, koji pružaju podršku u očuvanju zdravlja.
Omega-6 masne kiseline prisutne u zrnu kakaoa doprinose zdravlju mozga i celokupnog organizma, dok bogat mineralni sastav, posebno obogaćen magnezijumom, pomaže u suočavanju sa stresom i podržava razne vitalne procese u organizmu.
Sa visokim sadržajem gvožđa, hroma, mangana, cinka i vitamina C, kakao je izvor značajnih hranljivih materija. Čak i mala količina ovog praha može zadovoljiti važne dnevne nutritivne potrebe.
Naučna istraživanja potvrđuju pozitivne efekte kakaoa na kardiovaskularno zdravlje, uključujući regulaciju krvnog pritiska i smanjenje nivoa holesterola.
Flavanoidi i procijanidini prisutni u kakau dokazano štite od oksidacije lipoproteina niske gustine (LDL) i poboljšavaju funkciju krvnih sudova.
Pored toga, kakao podstiče lučenje hormona sreće poput serotonina i dopamina, pružajući osećaj zadovoljstva i poboljšavajući raspoloženje.
Sposobnost kakaoa da poboljša cirkulaciju krvi i dostavu kiseonika do mozga takođe doprinosi poboljšanju mentalnih funkcija i prevenciji demencije.
Za sportiste, redovna konzumacija kakaa može ubrzati proces oporavka mišića i pružiti neophodne hranljive sastojke za regeneraciju mišićnog tkiva. Takođe, kakao može pružiti osećaj sitosti, što može biti korisno za kontrolu telesne težine.
Kada je reč o koži, sirovi organski kakao može pomoći u povećanju otpornosti na štetne uticaje ultraljubičastog zračenja, hidrataciji i sprečavanju gubitka vlage. Njegovi beneficijalni efekti su naročito značajni za dijabetičare, jer može doprineti poboljšanju krvne slike i normalizaciji krvnog pritiska.
Preporučuje se konzumacija kakaa u količinama do 20g dnevno, što je otprilike jedna kafena kašičica. Može se dodati raznim slatkim poslasticama, šejkovima ili desertima, a važno je napomenuti da ne sadrži veštačke dodatke, gluten, ni zaslađivače.
Sastav:
100% organski sirovi kakao u prahu
Pakovanje 250g Vegana
Cena se redovno ažurira